Individuaalne nõustamine võib aidata sama hästi kui paariteraapia

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui suhe on läinud väga keeruliseks ja problemaatiliseks, siis tundub muidugi, et abi võib saada paariteraapiast. Denveri ülikooli professori Howard Markmani sõnul võib aga individuaalteraapia suhte tugevdamiseks mõnikord efektiivsem olla, kui üks partneritest ei ole nõus paariteraapias osalema.

Markman on oma kogemuste põhjal märganud, et individuaalteraapia abil õpivad paarid paremini suhtega toime tulema. Ta koostas uuringu selleks, et saada teada, kas individuaalne nõustamine on paariteraapiast tõhusam. Selleks lasi ta kolmesajal paaril läbida suhtealaste oskuste nõustamisi kas paaris või üksinda.

Tulemustest selgus, et üksi nõustamisel käinute suhe paranes sama edukalt kui neil, kes käisid teraapias koos, vahendab prevention.com. See on hea uudis neile, kel ei õnnestu kaaslast endaga nõustamisele kaasa kutsuda. Nimelt olevat see psühholoogide sõnul kõige peamiseks probleemiks. Hinnanguliselt ootavad paarid keskmiselt lausa kuus aastat enne, kui otsivad abi.

Kuidas teha kindlaks, kas suhtele mõjuks paremini individuaalne nõustamine või paariteraapia?

Üheks viisiks, kuidas seda kindlaks teha, on vaadata, kas negatiivset suhtlemist on igapäevaelus rohkem kui positiivset. Laias laastus on tervetes suhetes paaridel viis positiivset interaktsiooni ühe negatiivse vastu.

Kui sinu suhe ei tee sind enam nii õnnelikuks nagu varem, siis ei ole sul abi otsides midagi kaotada. Abi saad nii üksi kui ka partneriga nõustamisele minnes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles