Popkorn sisaldab teatud antioksüdante rohkem kui puu- ja juurviljad

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaksumais.
Plaksumais. Foto: SCANPIX

Teadlaste sõnul leidub tervisele kasulikke antioksüdante polüfenoole popkorni kestades, mis lisaks on veel ka kiudaineterikkad.

USA teadlaste sõnul võiks popkorn olla ideaalseks suupisteks, sest see sisaldab 100 protsenti töötlemata teravilja ning üks portsjon pakub umbes 70 protsenti päevasest täistera vajadusest, vahendab teadus.err.ee.

Tervislikkusesse võib ekspertide sõnul mõra lüüa valmistamis- ja serveerimisviis, sest popkorni valmistamine õlis või võis muudab selle «õudusunenäoks», mis sisaldab liiga palju rasva ja kaloreid.

Näiteks suurendab mikrolaineahjus valmistamine popkornis sisalduvate kalorite hulka lausa kaks korda ning kõige tervislikumaks peetakse õhk-valmistatud plaksumaisi.

Teadlased rõhutavad, et kuigi see võib olla tervislik suupiste, siis ei asenda ka kõige tervislikumal moel valmistatud popkorn värskeid juur- ja puuvilju, mis sisaldavad lisaks ka vitamiine ja teisi eluks vajalikke toitaineid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles