Valiti välja esimesed 2012. aasta parimad toiduained

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal valiti parimaks uueks toiduaineks ja parimaks pagaritooteks Leiburi Saib.
2011. aastal valiti parimaks uueks toiduaineks ja parimaks pagaritooteks Leiburi Saib. Foto: Scanpix/Toiduliit

Tootekonkursi Eesti Parim Toiduaine 2012 esimesel hindamispäeval degusteeriti kala-, pagari-, kondiitritooteid, kastmeid ja magustoite.


Parimaks kalatooteks valiti Briis vürtsikilu filee DGM Shipping ASilt, parim pagaritoode on täisterajahuga rukkileib Leibö ASilt Leibur, Eesti parim kaste aga Caesari kaste OÜ-lt Vertigo Gourmet .

Parimaks kondiitritooteks valiti ASi Marmiton  suvine piparkook apelsinitükkidega ning magustoidu kategoorias võidutses šokolaadikreemide sari (kolme šokolaadi, valge šokolaadi-kirsi, šokolaadi-apelsini ning šokolaadikreem pähklitega) OÜ-lt Vertigo Gourmet.

Tippkokkade žürii, kes tegutses paralleelselt toiduekspertide žüriiga, eelistasid kalatoodete ja kastmete kategooriates samu tooteid, ent pagaritoodetes hinnati kõige kõrgemalt AS Halliku Hagari rukkipatja, kondiitritoodetest AS Halliku täisterakooki ning magustoitudest AS Premia Tallinna Külmhoone Mesikäpa jäätist.

«Tänane päev oli kõigi komisjonides tooteid hinnanud inimeste sõnul edukas. Aasta-aastalt läheb meie töö aga keerulisemaks, sest häid tooteid on niivõrd palju ja tase on ühtlaselt kõrge,» kommenteeris toiduliidu juhataja Sirje Potisepp

Parima toiduaine hindamiskomisjoni kuuluvad Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudi õppejõud, veterinaar- ja toiduameti ning tarbijakaitse esindajad, toitlustamisega tegelevate õppeasutuste pedagoogid, ajakirjanikud ja kokad. Komisjoni esimees on Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudi direktor professor Raivo Vokk.

Eesti Peakokkade Ühendusele, kelle poolt nimetatud žürii valiku üheks lisakriteeriumiks on toote sobivus professionaalseks toiduvalmistamiseks. Toidutootjate uudistooteid asuvad maitsma ja hindama:

Peeter Pihel – Pädaste ja Neh peakokk
Roman Zaštšerinski – Ö peakokk
Indrek Kivisalu – Food Studio peakokk
Janno Lepik – Leib Resto ja Aed peakokk
Rene Uusmees – MEKK peakokk
Samuti osaleb kokkade komisjonis toidublogija Liina Karron.

Üldvõitjad selgitatakse välja 3. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles