Saiatootjad muudavad valikut tervislikumaks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazeri röstsaiad.
Fazeri röstsaiad. Foto: Fazer
Fazer Eesti ja Leibur täiendasid saiavalikut uute täisteratoodetega. Fazer tõi möödunud kuul müügile täisteraröstsaia ja Leibur teatas äsja täisteranisujahust valmistatud Ela saiade turuletoomisest.

Fazeri uus röstsai sisaldab purustatud nisutangu ja kasulikke kiudaineid on saias viis grammi 100 grammi kohta. Leiburi täisteranisusaiades on kiudaineid kaheksa protsenti päevasest soovitatud kogusest.

Leibur võrdleb oma uusi saiu tervislikkuse poolest koguni rukkileivaga. «Leiburi 100 protsenti täisteranisusaiad on esimesed sellelaadsed Eesti turul ja meil on hea meel pakkuda Eesti toidulaudadele tervislikku alternatiivi tavalisele leivale,» ütles Leiburi tegevdirektori kohusetäitja Olli Johansson.

Täisterajahus on alles kõik viljatera toiduks sobivad osad ja seetõttu ka kiudained, mineraalid ja vitamiinid. Tavalise saiajahu puhul vilja jahvatamisel põhiosa viljakestadest eemaldatakse ja sellega lähevad kaotsi ka kasulikud ained.

Fazeri uus röstsai maksab kauplustes 12-13 krooni ja Leiburi täisterajahust saiad ligi 20 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles