Külmad pihud parandavad treeningul vastupidavust

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased avastasid rasvunud naistega läbi viidud uuringu käigus, et peopesa jahutamine suurendas märgatavalt katsealuste harjutuste lõpuleviimise tõenäosust, parandades naiste koormustaluvust ja südame-veresoonkonna seisundit.
 

USA Stanfordi ülikooli teadlase Stacy T. Simsi sõnul kurdavad ülekaalulised sageli higistamise ja kiire väsimise üle, kuna nad kõnnivad ringi lisasoojusega üleliigse rasva näol, vahendab teadus.err.ee.

Kolm kuud kestnud uurimuss osales 24 rasvunud naist vanuses 30–45 eluaastat ning kui pool neist pani treeningu ajaks käed 16 kraadini jahutatud veega silindrisse, siis kontrollgrupp hoidis oma käsi 37-kraadises vees.

Kui kontrollgruppi kuuluvad naised katkestasid oma treeningu üsna kiiresti, siis jahutatud kätega naised jätkasid ja olid seejuures märksa vähem kurnatud, kuna jahutusseade alandas nende peopesade ja ringleva vere temperatuuri, jahutades selliselt kogu organismi.
 
Simsi sõnul võiks sama funktsiooni täita ka külma veepudeli käes hoidmine.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles