Mida teha, et küünelakk kuivaks kiiremini?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünelakk.
Küünelakk. Foto: SCANPIX

Jube tüütu, kui oled veetnud pool tundi küünte viimistlemisele ja samas rikud need juba ühe minuti jooksul, kui pead midagi kotist välja sikutama või unustad ja tõmbad käega läbi juuste.

Õnneks on nippe, mille abil saab piinarikast kuivamisperioodi lühendada, kirjutab bellasugar.com.

Föön

Salongides kasutatakse laki kuivatamiseks spetsiaalseid ventilaatoreid, kuid ka tavaline föön ajab asja ära. Föön peab olema aga jaheda peal, sest kuumus ei lase lakil kuivada.

Külmuta

Kuna külm teeb laki kõvaks, siis võib abi leida ka jäisest veevannist. Täida enne lakkimist väike kauss jääkuubikutega ja vala peale külma vett. Kui oled lakkimise lõpetanud, siis aseta oma sõrmeotsad umbeks minutiks jäävette. See nipp aitab väga hästi kriimude tekkimise vastu, sest külmas tahkub kogu lakk, mitte ainult pealmine kiht. Abi saab ka vastupidisest, kui lakki on raske maha saada. Kui leotad näppe soojas vees, tuleb lakk kergemini maha.

Pihusti

Kosmeetikapoodidest võib leida pihusteid, mis ongi mõeldud küünelaki kinnitamiseks ja selleks, et lakk kuivaks kiiremini.

Õhukesed kihid

Selle asemel, et kanda küüntele üks või kaks paksu lakikihti, kanna kolm eriti õhukest kihti. Lase igal kihil paar minutit kuivada, enne kui järgmise peale lakid. Sulle võib tunduda, et see venitab maniküüri pikemaks, kuid tegelikult teeb see kogu kuivamisprotsessi lühemaks.

Pealislakk

Nutikas on alati küünelaki peale kanda kiiresti kuivavat pealislakki, sest see kaitseb maniküüri ja hoiab laki kenasti paigas. Ainus miinus on see, et kui lakk on all veel märg, siis võib see pealislakki peale kandes liikuda ja klimpi minna. Seega ei ole see just imerohi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles