Jumestuskreemide A ja O

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jumestus.
Jumestus. Foto: SCANPIX

Jumestuskreemi pealekandmine on meikimisel üks keerukamaid protseduure. Seega on hea teada, kuidas seda täpselt teha tuleks, et tulemuseks oleks veatu välimus.

Milleks seda vaja on?

Jumestuskreemi tuntakse ka meigipõhjana ning piltilusa meigi puhul võib see olla üheks kõige olulisemaks osaks meigist, kirjutab beautyofwoman.com. Õhtumeigi puhul ei saa seda vältida, sest see annab nahale ühtlase tooni ning aitab peita punetusi ja vistrikke. Külmal ajal kaitseb see ka nahka.

Saadaval on väga palju erinevaid jumestuskreeme, mille vahel saad valida endale sobiva. On vedelaid, kreemjaid, puudrilaadseid, vahuseid ja õlivabasid jumestuskreeme. Eraldi on ka pulgas tahkem jumestuskreem, mis meenutab peitepulka.

Vedelad jumestuskreemid sobivad paljudele erinevatele nahatüüpidele, aga eriti tundlikule ja kuivale nahale. Nendega on lihtne nahka katta ja tulemus jääb üsna loomulik. Peamiselt ei sisalda need õli.

Vahud on uusim trend jumestuskreemide seas ja need on vedelate ning puudrilaadsete jumestuskreemide kombinatsiooniks. Need on väga efektiivsed, kui on vaja katta nahakahjustusi, vistrikke või ebaühtlast nahatooni.

Jumestuskreemi, mis on pulgas, kiidetakse, sest seda on lihtne peale kanda ja kasutada ka peitepulga asemel. See sobib hästi normaalsele ja rasusele nahale.

Kuidas jumestuskreemi peale kanda?

Esiteks pese käed ja nägu. Kreemi pealekandmiseks võiksid eelistada käsna või vastavat pintslit, aga seda võib teha ka näppudega.

Puhasta nägu näoveega ja pühi vatipadjaga puhtaks. Kanna pehme vatiga näole niisutavat kreemi, et tulemus jääks loomulikum. Niisutav kreem on hädavajalik ka rasusele nahale, sest toimib kaitsekihina ja toetab nahka.

Oota 3-5 minutit, et niisutav kreem imbuks nahka ja seejärel kanna vistrikele peitepulka, kui selleks on vajadus. Kanna peale jumestuskreem ja jäta meelde, et mida vähem sa seda paned, seda loomulikum tulemus jääb. Õhukest kihti on mugav peale kanda käsna abil.

Tee jumestuskreemiga täpikesi põsesarnadele, otsaesisele, põskedele, suu ümber ja kaelale ning seejärel aja need käsnaga ühtlaselt laiali. Ole nahaga õrn. Alusta otsmikult ja tule ringjate liigutustega lõualuuni. Kindlasti ära unusta ka kaela.

Kui sul on tarvis, et jumestus kestaks kaua, siis kanna sinna peale suure puudripintsliga lahtist puudrit, kuid ära pinguta üle. Kanna seda ühtlaselt nii näole kui kaelale.

Kuidas valida jumestuskreemi?

Kui oled poes kreemi valimas, siis kanna seda natuke lõuajoonele ja hõõru laiali. Kui see hajub, siis on toon õige. Õige toon on väga oluline, seega vali hoolikalt.

  • Jumestuskreemi värv peab kattuma su nahatooniga.
  • Alati loksuta anumat enne kreemi pealekandmist.
  • Parimaks valikuks on jumestuskreemid, mil on päiksekaitsefaktor SPF 15.
  • Väldi matte jumestuskreeme, sest need teevad näo igavaks ja räpakaks.
  • Kui soojendad jumestuskreemi enne pealekandmist peos, siis on seda lihtsam hajutada.
     
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles