Külmaga eelistavad inimesed romantilisi filme

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas romantilised filmid kütavad meid üles? Jah, sõna otseses mõttes, väidavad Ameerika ja Hiina uurijad, leides, et inimesed eelistavad külmatunde leevendamiseks teistele žanritele romantilisi filme.
 

Uurijad korraldasid neli laboratoorset katset ja analüüsisid internetis filme laenutava ettevõtte andmeid. Selgus, et katsealused, kes jõid külma teed, valisid romantilise filmi suurema tõenäosusega kui need, kes jõid kuuma teed, vahendab ajakiri Naised Health24.

Samasugune tulemus saavutati ruumis, mille temperatuuri langetati ja tõsteti. Küll lõppes aga romantiliste filmide eelistamine siis, kui osalejatele teadvustati, et neil on enne filmi valimist külm.

Filmide internetist laenutamise ajalugu näitas, et inimesed rentisid romantilisi filme suurema tõenäosusega siis, kui ilmajaama andmete järgi oli külmem.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles