Lugeja kirjutab: tänapäeval on naised liialt iseseisvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naistepäevateemalisele üleskutsele arutleda naiseks olemise teemal kirjutas lugeja Linda, et tõeline naine peab laskma teistel ka endast hoolida. Tänapäeva naised on aga tema hinnangul liiga iseseisvad ega lase meestel seetõttu tõeliste meestena käituda. Linda on üks meie konkursi auhinnasaajatest.
 

Miks mulle meeldib olla naine? Pean tunnistama, et naine mulle tõesti meeldib olla ja seda mitmetel põhjustel. See sõltub väga suurel määral inimesest endast, kuidas ta end omas nahas tunneb, kuid mina tunnen end suurepäraselt. Arvan, et just sellisena pidingi sündima ja kasvama.

Ma ei teeks midagi teisiti, kuna siis võiksid ju ka need head asjad elus muutuda. Naisena tunnen oma mehe hoolitsust, tajun iga päev, kuidas ta peab mind justkui hapraks (heas mõttes) ning sellepärast muudab mu elu kergemaks.

Näiteks olen olnud õnnistatud, et ta mulle ukse lahti teeb, raskeid toidu- ja reisikotte kannab, vajadusel viib autoga sihtkohta ning tänu temale pääsen ka nii-öelda mehistest töödest (remont, sanitaartööd jms).

Naisel, eriti kenal naisel, on hea võimalus koguda komplimente, mis tõstavad enesehinnangut ja muudavad seeläbi enesekindlamaks inimeseks. Naised on need, kes pääsevad esimesena laevaõnnetuste puhul päästepaatidesse ning üldsiselt on naiste keskmine eluiga pikem kui meestel (see vähemalt annab lootust).

On teaduslikult tõestatud, et kui mehed suudavad samal ajal teha maksimaaselt 2 asja korraga, siis naised suudavad teha 3 asja korraga. Olles naine, on suurepärane võimalus kasutada vahetevahel või vajadusel meiki, mis teeb näo ilusamaks ja peidab murekohti.

Niisamuti on võimalusi mängida oma pikkusega, kas kandes kontsa- või platvormkingi. Nagu on ka filmidest nähtud, siis ka reaalsuses on naisel palju suurem võimalus pääseda trahvist ja hääletamisel saada küüti ;)

Mis teeb naisest tõelise naise? Selle küsimuse vastused on kindlasti subjektiivsed, seega lisan vaid oma vaatepunkti. Usun, et tõeline naine on äratuntav juba kaugelt. Võib-olla olen veidi vanamoodne ja kindlasti pean lugu klassikast, kuid usun, et naine peaks olema haritud (nii akadeemilises kui ka elutarkuse mõttes), käituma ja riietuma viisakalt ning vastavalt olukorrale, lisaks olema sooja südamega ning hoolima ka teistest.

Tõeline naine peab laskma teistel ka endast hoolida! Tänapäeval on aga naised liialt iseseisvad ning mehed ei saa selle tõttu olla ka tõelised mehed. Mehed on seega segaduses oma rolli pärast ega teagi, kuidas neisele läheneda või oma hoolitsust välja näidata.

Kui naine on haritud, end hästi üles töötanud, teeb karjääri ja samal ajal hoolib oma lähedastest/lastest, siis võib olla väga raske usaldada midagi mehe hooleks, kuna tekib kiusatus kõik ise ära teha. See ole õige, kuna kõike ei jõua nagunii ise teha ja mehel on tegelikkuses hea tunne, kui ta on olnud abiks.

Kas tänapäeval on raske olla naine ja miks? Ma usun, et praegu elavad inimesed ühel parimal ajal üldse. Mõelgem vaid, meie ajastul on internet, mobiiltelefonid, televiisorid, lennukid jpm. Olen positiivne inimene ning julgeksin väita küll, et tänapäeval ei ole raske olla naine.

Naine olla on õnnistus! Juba ainuüksi võimalus üles kasvada sellisel ajastul, mil naised saavad vabalt kõrgharidust, omavad valimisõigust, mil neid koheldakse meestega võrdsetena, mil on võrdsed tingimused töölesaamisel ja raha teenimisel (kuigi Eestis on tõesti probleemiks suur palgalõhe).

Eestis ei ole naine olla tegelikult raske - tuleb vaid osata reaalses maailmas toime tulla ning õnnelik olla. Tuleb ka unistada ja uskuda, kuna nagu Robert H. Goddard´i tsitaat ütleb: «On raske öelda, mis on võimatu, sest eilne unistus on tänane lootus ja homne reaalsus.».

Seega tegelikkuses ei ole väga suurt vahet, mis soost ollakse või mis rahvusest või rassist, kuna inimesed oleme me kõik ning mured ja rõõmudki on meil sarnased. Päevad on meil kõigil ühepikkused ja maailm, milles elame, on jagatud kõigi vahel (küll mitte võrdselt) ja hoolt peame selle eest kõik kandma.

Võlu peitub heas inimeses, kes hoolib teistest, vajadusel ei jäta hätta, on usaldusväärne, toeks pereliikmetele ning tunneb elust rõõmu. Elu eesmärk on olla õnnelik ja elada eesmärgistatud elu, siis ei pea kunagi tagantjärele kahetsema!

Soovin kõigile naistele kaunist naistepäeva ning loodan, et vähemalt sellel päeval naised mõtlevad, mis on naiseks olemise võlu. Tuleb olla tänulik selle eest, mis meil olemas on! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles