Aivar Riisalu: naistepäevast on kadunud siirus

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Aivar Riisalu abikaasaga 2012. aastal presidendi vastuvõtul.
Riigikogu liige Aivar Riisalu abikaasaga 2012. aastal presidendi vastuvõtul. Foto: Sille Annuk

Tuntud laulja, poliitik ja ärimees Aivar Riisalu rääkis Naine24’le, et tema meelest on naistepäev kommertsüritus, millest on kadunud siirus.

«Mis seal salata, tal lasub mineviku taak küljes,» ütles ta. «Ma teen sellest päevast välja, aga ma ei lähe lolliks.»

Mees selgitas, et tal on plaanis küll oma lähedastele täna tähelepanu pöörata, aga seda üritab ta teha 365 päeva aastas. Töökollektiivis ta enda sõnul lillesülemiga ringi ei jookse. 

Riisalu võrdles naistepäeva sõbrapäeva, volbriöö ja teiste taoliste tähtpäevadega, milliseid tema sõnul võib ainult juurde leida. «Meist on saanud hea kapitalismi ohvrid ja me kasutame iga võimalust, et äri teha. Väga õige, inimestel ongi see õigus, ainult ma ei pea selles osalema.»

Riisalu sõnul on nõukogudeaegsete tähtpäevadega nii, üldiselt me neid nagu ei taha, aga teatud asju ikka tahame. «Kummaline on see, et juba on hakatud vaikselt ka nõukogude armee aastapäeva tähistama selle pärast, et täiesti juhuslikult ju enamik 38 pluss inimesi on käinud ju nõukogude armees. Lõpetame ikka ära, oleme nüüd mõistlikud!»

Mees soovitas inimestel mitte hulluks minna ja elada nii, et lähedased inimesed oleksid neile olulised terve aasta. «Täna on ju lillemüüjate aasta tähtsündmus,» tõi ta välja. «Ma ei ole sellega nõus. Ma tahan nendest inimestest lugu pidada, neid armastada, hoida ja kaitsta - aasta ringi. Aga mitte nii, et ma lähen ühel konkreetsel märtsikuu päeval hulluks. See mulle ei sobi.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles