Mitme näoga jakk

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pohjanheimo moemaja

Mida keerulisem on rõiva tegumood, seda raskem on seda teiste asjadega kombineerida, kõlab üks moekunstnik Ülle Suurhans-Pohjanheimo põhilisi tarkusi. See aitab riidekapi vundamenti ehk baasrõivaid valida nii, et need hoiaks ajas vastupidavat joont, sobiks omavahel ja lubaks lisanditega mängida. 

Tema lihtne must poolpikk villabukleest jakk järgib muu hulgas ideed «24/7» ja pärineb tänavusest kollektsioonist «Pohjanheimo 12 kuud», mis esitleb iga kuu üht uut (hoo)ajatut ja lihtsalt kombineeritavat rõivaeset. Universaalset ja igale figuurile sobiva lõikega jakki võib kanda tööl, teatris, kokteilipeol. Seda võib täiendada isikupäraste aksessuaaridega – vöö, lipsu, salli, prossiga. Pidulikul puhul saab lisanditega iseäranis hiilata.

Vöö, olgu see kitsas või lai, on eriti hea mängumaa neile, kes tahavad taljet rõhutada. Kes soovib, võib lasta jaki hõlmadel kleidi peal vabalt lehvida, ja patt pole seegi, kui moenaised sellele karusnahast vesti peale tõmbavad. Samuti sobib poolpikk jakk laiade kostüümi- või klassikaliste viigipükste ja teksadega. Ka kahar mini, sirge pliiats- või midiseelik on sellele hea kaaslane.

Moekunstniku sõnul jaki kandmisvariandid sellega ei piirdu. Koos retuuside ja pikkade saabastega on see nagu mantelkleit, kevadel võib seda aga kanda kui kerget mantlit. Kokteilikleidi peal täidab see sõltuvalt vajadusest jaki või mantli rolli. Isegi õhtukleit koos sellesama musta jaki ja kinnastega pole teel peole keelatud kooslus. 

Klassikalisele bleiserile eelistab Pohjanheimo säärast kergelt rõhutatud õla ja peidetud taskutega jakki just lihtsuse tõttu. «See annab rohkem valikuvabadust kui range ja detailiderohke bleiser,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles