Kärt Tomingas: mõttetu on tegeleda pidevalt mineviku või tulevikuga

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärt Tomingas.
Kärt Tomingas. Foto: SCANPIX

Näitleja, laulja ja õppejõu Kärt Tomingase (44) arvates on mõttetu tegeleda pidevalt mineviku või tulevikuga, kui neid ei ole olemas - palju olulisem on kohalolek, selgub ajakirja Eesti Naine märtsinumbri kaaneloost.
 

«Ei saa öelda, et pole võimalik õnnelik olla. Kust see õnn peab tulema? Ta ei saa väljastpoolt sind kuskilt tulla.»

Üks Kärdi elu suurimaid õppetunde saabuski siis, kui ta sai aru, et tema masenduses ja kurbuses ei ole süüdi ükski teine inimene peale tema enda. Ainuüksi mõtete muutumisest muutubki kogu su elu, teab ta nüüd. Selsamal äratundmise päeval pärast kaht aastat tühjust kutsuti ta Helsingisse konkureerima rollile lavastuses «Daam koerakesega», mida ta peab oma näitlejateel üheks olulisemaks.

Kärt on kirjutanud raamatus «Sinisilmselt» (2009) valusatest läbielamistest, nagu keerulised suhted oma isaga, alkohol ja vanemate lahutus, kuid ütleb, et tema jaoks ei ole see enam valus teema.

«See oli lapsepõlvetrauma, millest tuli välja kasvada ja üle saada. Selles magusas valus ma marineerida ei kavatse. See oleks väga mugav - võtta mingi teema ja öelda, et see on mulle valus. Mingi hetkeni mingid asjad ongi valusad, kuid need tuleb ära anda, neid ei saa ekspluateerida.»

Loe persoonilugu ajakirja Eesti Naine märtsinumbrist! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles