Sage kolimine seab ohtu laste tervise

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti uuringu järgi mõjutab mitmeid sage kolimine enne 18. eluaastat lapse üldist tervist ja psühholoogilist heaolu ning suurendab tõenäosust, et laps hakkab tulevikus kasutama narkootikume, vahendab ajakiri Naised.
 

Briti teadlased analüüsisid 20 aasta jooksul 850 inimese andmeid. 18. eluaastaks oli 59 protsenti neist kolinud kaks-kolm korda, viiendik vähemalt kolm korda ning viiendik oli elanud kogu lapsepõlve ühes ja samas majas.

Vähemalt korra lapsena kolinud inimestel oli üldise tervise seisund halvem kui mittekolinutel ja osaliselt võis see olla põhjustatud kooli vahetamisest.

Kolm ja rohkem kordi kolinud kasutasid kaks korda suurema tõenäosusega narkootikume ja neil esines kolm korda sagedamini enesetapumõtteid kui neil, kes elasid kogu aeg samas kodus. Kõik need riskid 36. eluaastaks siiski hääbusid.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles