Nõuandeid õige ripsmetuši leidmiseks

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Erinevate ripsmetuššide valik on väga lai. Raske on leida endale seda head ja õiget, mis tooks ripsmed esile just nii, nagu sina seda soovid. Galtime pani kokku nõuanded, mille järgi on lihtsam õige toode leida.
 

Esiteks tee kindlaks, milliseid ripsmeid sa soovid. Pikki ja eraldatuid? Tihedaid ja täidlaseid? Naturaalseid? Kui kahtled, siis vali selline, mis lubab ripsmeid pikendada ja eraldada, sest vajadusel saad dramaatilisema ilme nimel peale kanda mitu kihti. Volüümi lisav tušš võib ripsmed omavahel kokku kleepida, kui hari on liiga tihe.

Vaata harja. Väiksem hari eraldab ripsmeid, kuid suur hari lisab ühe tõmbega rohkem värvi, et anda tihedust. Samas on suurema harjaga veidi raskem värvida, eriti alumisi ripsmeid.

Kas vajad veekindlat ripsmetušši või kõigest sellist, mis ei määrduks? Veekindlad tušid võiksid jääda vaid erilisteks puhkudeks, sest neid on raskem eemaldada. Hea on see, et tänapäeval on juba enamik ripsmetušše sellised, mis ei lähe kergesti laiali.

Peaaegu kõigile sobib eelkõige must ripsmetušš. Must raamib silma ja toob erinevalt pruunist silma hästi esile. Värvilised ripsmetušid on lõbusad, aga igapäevaseks kasutamiseks jääb esikohale alati must.

Mõtle ka hinnaskaalale. Häid ripsmetušše leidub ka odavamas hinnaklassis, kuid kui eelistad selle alla rohkem raha panna, siis väga kvaliteetseid tušše toodavad Lancome, Estee Lauder ja Dior.

Kui oled leidnud endale õige tuši, siis kanna see ka õigesti peale: esiteks kooluta ripsmed, siis suru hari õrnalt ripsmejuurtele ning tõmba üles. Korda seni, kuni tušš on veel niiske. Kui kannad teise kihi peale siis, kui tušš ripsmetel on juba kuivanud, siis hakkavad ripsmed kleepuma ja jäävad tükki.

Alumiste ripsmete värvimisel hoia harja vertikaalselt ja tõmba sellega õrnalt juurtest allapoole. Kui tušši satub nahale, siis oota natuke ning eemalda see vatitikuga. Kui hakkad veel märga tušši nühkima, siis ajad selle vaid laiali.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles