10 asja, mida klienditeenindaja tahaks sulle öelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli elavad inimesed end välja just klienditeenindaja peal, kui neil on probleeme mingi teenuse või tootega. Glo reastas kümme kommentaari klienditeenindajate suust, mida kliendid võiksid arvestada.

1. Me tõesti tahame aidata. Kui sul on probleeme, siis on täiesti mõistetav, et oled ärritunud, kui klienditeenindaja poole pöördud. See ei tule aga kuidagi kasuks, kui alustad vestlust rünnates. Võta endale kohe suhtumine, et iga hea teenindaja tahab alati klienti aidata.

2. Lihtsam on aidata, kui teame kogu vajalikku taustainfot. Selleks on oma põhjus, miks klienditeenindaja esitab igasugu küsimusi. Nad vajavad vastuseid, et olla suuremaks abiks. Jõuad soovitud tulemuseni palju kiiremini, kui mõtled enne läbi, milles probleem on ja mida sa teada tahad.

3. Tavaline teenindaja on enamasti sama abivalmis kui tema juhendaja. Enamikul juhtudest on juba esimene ettejuhtuv teenindaja valmis vastama sinu päringutele ning see on solvav, kui nõuad juba ukse peal, et soovid näha juhatajat.

4. Väljenda oma soove selgelt ja eelda realistlikku lahendust. Näiteks on soovitatav mainida, mida soovid kompensatsiooniks, kui sul on probleeme hotellitoaga. Niisama kaeblemine tekitab vaid segadust ning ei vii kuhugi.

5. Me tahame väga tagasisidet, isegi kui sa ei olnud teenusega rahul. Kiitusi on küll väga hea kuulda, kuid kuna teenindaja tahab olla tõesti tasemel, siis on ka kriitika sama oluline.

6. Sa ei ole ainus, kes helistades klienditoe poole pöördub. Klienditoe teenindaja töö ei ole sugugi lihtne, sest ta peab lähenema igale helistajale eri moel ja suhtuma temasse nõnda, nagu ta oleks ainus helistaja sel päeval, kuigi tegelikult ei ole see kaugeltki tõsi ning ta räägib päeva jooksul väga paljude inimestega. Kui soovid värsket ja reibast vastust, helista juba hommikul.

7. Täpselt nagu sinagi, vihkab ka teenindaja seda, kui tal ei ole kuidagi võimalik probleemi lahendada. Kõige hullem on see tunne, kui oled nurka surutud ja olukord on väga halb, kuid pole mingit võimalust seda parandada.

8. Ka meie oleme inimesed. Kui vaid kliendid teaksid, kui raske on keerulisi vestlusi unustada. Raske on mitte südamesse võtta solvanguid, mis käivad sinu pihta, kuigi need tulenevad sellest, et klient on vihane hoopis situatsiooni või ettevõtte peale.

9. Suure tõenäosusega ei põhjustanud probleemi mina. Ära vala oma viha selle õnnetu peal välja, eks sulle ette jääb, kui probleemi põhjustajaks oli hoopis keegi teine. Ole sõbralik ja rahulik ning väljenda end võimalikult selgelt.

10. Usalda meid, sest me tõesti teame, mida teeme. Ka klienditeenindajaid koolitatakse ja nad läbivad vastava väljaõppe, et pakkuda võimalikult parimat teenindust. Hea ettevõtte tahab muutsutega kaasas käia - kohandub muutustele majanduses ja klientide ootustes - seega koolitatakse pidevalt ka teenindajaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles