Greibi häid omadusi

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greip.
Greip. Foto: SCANPIX

Tõepoolest - esiteks kustutab greip nälga, kuid sel on ka palju muid häid omadusi.

Kaitseb südant

Karahelbepuder ei ole ainus südamesõbralik hommikusöök. Ühe greibi nautimine päevas vähendab «halva» LDL-kolesterooli taset 15, 5 protsenti ja triglütseriide 27 protsenti, kirjutab health.com.

Kõige paremad on punased greibid, sest sisaldavad rohkelt antioksüdante. Võib juhtuda, et greip suurendab teatud retseptiravimite tugevust, seega aruta enne igapäevast greibisöömist see läbi oma arstiga.

Teeb naha ilusaks

Selle tsitruselise abil võid lahti saada tumedatest laikudest põlvedel ja küünarnukkidel. Greip sisaldab palju C-vitamiini, mis on kergelt happeline ja aitab hajutada liigse pigmendi tootmisest tulenevaid laike.

Lõika vili pooleks ja raputa selle peale veidi suhkrut, mis toimib kui koorija ning hõõru sellega nahka. Nägu jäta siiski puutumata, sest greip võib tundlikku nahka ärritada.

Kiirendab ainevahetust

Californias viidi läbi uuring, mis näitas, et need, kes sõid enne igat söögikorda pool greipi, võtsid 12 nädala jooksul maha ligi kolm kilo, kuigi midagi rohkemat nad oma toitumises ei muutnud. Ühendid viljas aitavad rasvu põletada ja stabiliseerivad veresuhkrut ning insuliini taset.

Mahe puhastusvahend

Kui oled teinud värsket greibimahla, siis võid järelejäänud massi ja koorikut kasutada vannitoa puhastamiseks. Torka tühjakspigistatud viljapoolik meresoola sisse ja hõõru sellega vajalikke kohti. Samal ajal võid sellest veel viimsedki tilgad välja pigistada.

Sidrunhape lahustab mustust ning sool desinfitseerib ja küürib. Pärast nühkimist loputa hoolega kõik puhtaks.

Pinguldab nahka

Greipfruut aitab nahal heas vormis püsida, sest C-vitamiini on vaja kollageeni tootmiseks. Kollageen on proteiin, mis hoiab nahka pringi ja siledana. Ilusa naha nimel võiksid süüa ühe greibi päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles