Kas ajad oma juuksurit segadusse?

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled ehk isegi juuksuri juures palunud midagi, kuid hiljem aru saanud, et te rääkisite juuksuriga teineteisest hoopiski mööda ning oled olnud sunnitud pettununa salongist lahkuma. Siit oluline õppetund: see mida sina arvad, et juuksurile räägid, ei pruugi ühtida sellega, mida tema kuuleb.

Portaalis totalbeauty.com selgitati, et on teatud olukordi, mis seda vääritimõistmist tekitavad. Kõige kindlam on alati juuksurisse pilt kaasa võtta.

Ütled, et ei taha punakat varjundit, kuid tema tõlgendab seda nii, et sa ei taha sooja tooni. See, mida inimesed nimetavad sageli oranžikaks või punakaks varjundiks, on tegelikult juuste soe toon. Liigne soojus võib jätta messingilaadse mulje, kuid on ka toone, mis näevad väga loomulikud välja. Tuhkjas ja tume varjund, mis tuleb siis, kui soojus eemaldada, ei sobi paljudele, sest ei ole nii loomulik. Aruta enne «punase eemaldamist» oma juuksuriga, milline toon sinu nahaga kõige paremini sobib. Võib juhtuda, et ta soovitab sulle kõigest tumedaid triipe.

Ütled, et su juuksed on liiga peadligi, kuid ei taha pikkust kaotada. Nõnda valmistad juuksuris kimbatust, sest kui su juuksed on lamedad, siis on see tavaliselt tingitud sellest, et neis ei ole liikuvust. Kui sa ei taha, et juuksed tunduksid lühikesed, siis on parimaks mooduseks lõigata neid järku, mis tähendab, et käärid peab siiski mängu tooma. Alumise järgi võib pealmistest juustest pikemaks jätta.

Ütled, et tahad sama blondi värvi, mis on teatud kuulsal isikul. Võib aga juhtuda, et sulle see värv üldse ei sobi. Blonde toone on väga palju erinevaid ja palju oleneb inimese nahatoonist, et värving klapiks. Hea stilist märkab seda ja annab teada, milline toon oleks parim just sulle. Pea vaid meeles, et tema soovitus ei pruugi ühtida sellega, millest sina unistasid.

Ütled, te lõigake palun lühemaks, aga mitte liiga lühikeseks. On suur vahe sellel, kas tahad vaid piirata või täiesti uut soengut. Sinu arusaam «lühikesest» võib olla hoopis midagi muud su juuksuri arusaamast. Segadusi saab vältida näppude järgi mõõtes, kuid kõige parem on see, kui näitad soovitud soengust pilti.

Ütled, et sul ei ole palju aega, seega soovid soengut, mis ei nõuaks palju hoolitsemist. Selle peale arvab juuksur, et ilmselt ei ole sul plaaniski oma soengut sättida. Selgita talle, mida sa tavaliselt teed ja kui palju aega juustele kulutad. Samuti võiksid talle rääkida, millal plaanid uuesti piirama minna, sest ka see on hoolduse juures väga oluline osa. Ole valmis kuulma ka nõuandeid soengute kohta, mida sa varem üldse ei kaalunudki.

Ütled, et soovid oma soengule natuke paremat vormi. Juuksur eeldab siis, et tahad jätta sama soengu ning kärpida vaid katkiseid otsi. Pead kindlasti taas selgitama, kui palju oled nõus juukseid laskma lühemaks lõigata, sest juuksur võib piirates ära lõigata kuni 7 cm juukseid. Tahes-tahtmata näevad juuksed siis lühemad välja ja parem lepi sellega juba enne, et mitte pisarsilmi salongist lahkuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles