Vabasta oma selg valudest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seljavalu on üks sagedaseim mure, mis inimesi piinab. Küll on tegu vale istumisega, küll aga nõrkade lihastega. Health.com kirjutas neljast seljaravi võimalusest.

Jooga

Proovi 12 nädalat järjest paar korda nädalas käia joogatundides ning tunned, kuidas alaselja valu väheneb, kirjutati hiljutisest uuringu tulemustest ajakirjas Annals of Internal Medicine.

Massaaž

Kroonilise alaseljavalu käes piinlejad said ühes uuringus iganädalast massaaži ning tundsid vähem valu pärast kümne nädala möödumist. Kui su seljavalu on põhjustatud lihastest, siis regulaarne massaaž on väärt proovimist, ütles Washingtoni meditsiiiniülikooli füüsilise meditsiini ja rehabilitatsioonikeskuse juhataja Heidi Prather.

Nõelravi

Üks uurimus leidis, et seljavalu käes kannatajad, kes läksid nõelravisse tundsid seljavalu vähenemist palju rutem ja tugevamalt kui need, kes nõelravi ei saanud. Nõelravi võib tunduda õudne ja hirmutav, kuid end lõdvaks lastes ja rahunedes toob see endaga kaasa häid tulemusi.

Grupiteraapia

2010. aastal viidi läbi uurimus, kus leiti, et patsientidel, kes osalesid kognitiivse käitumise teraapias kolm kuud järjest, muutus krooniline seljavalu tunduvalt kergemaks kui neil, kes teraapias ei osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles