Riina Põldroosi õhulisi kleite näeb vabariigi aastapäeval Marianne Mikko ja Kairi Sesteri seljas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekunstnik Riina Põldroos 2008. aastal.
Moekunstnik Riina Põldroos 2008. aastal. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tänavusel presidendi vastuvõtul on esindatud ka moedisainer Riina Põldroosi kleidid - teiste seas saab tema õhulistest kangastest loomingut näha Marianne Mikko ja Kairi Sesteri seljas. 

«Võrreldes eelmise aastaga on tellimusi rohkem vist. Ma täpselt ei mäleta, palju eelmisel aastal oli, kuid sel aastal on neid täitsa palju,» ütles Põldroos rõõmsameelselt.

Nagu tema looming üldiselt ,nii on ka Riina kleidid üsna värvilised ja lendlevatest kangastest. «Palju on kristalle, igasuguseid lilli ja huvitavaid kaunistusi. Minu kleidid on alati hästi naiselikud ja kerged. Ka sel aastal, mil valmivad kostüümid on täis õhulisi kangaid,» kirjeldas naine oma loomingut.

Oma kleidikandjaid Põldroos väga avalikustada ei tahtnud, kuid kaks nime ütles siiski - Marianne Mikko ning Kairi Sester. «Ma arvan, et ehk nendest kahest piisab.» Eks ülejäänuid näeme juba vastuvõtul...

Põldroosi sõnul sai ta kahe kleidi kangad kätte alles käesoleval nädalal. «Tuleb tegus nädal, enamik kleite annangi üle vahetult enne vastuvõtupäeva.» Tööd on moemajas palju ning stanged kipuvad Riina sõnul kleite täis minema.

Moedisainerite kleidid pole odavad ning Põldroos ei osanud öelda ka ühtegi numbrit, millega kleidi tellinu arvestama peaks. «Hinnaklassid on nii erinevad, sest palju oleneb ju materjalist. Üldist hinnavahemikku ei oska küll anda,» tunnistas ta.

Kui kliendil on konkreetne eelarve, siis püütakse tema sõnul sinna piiridesse ka jääda. «Kui terve kleit on käsitsi täis tikitud, siis loomulikult maksab see tunduvalt rohkem. Erinevaid töömahukad kaunistusvõtted on ka kallimad!»

Kui mitu inimest kleidiga tegeleb, sõltub samuti mitmest erinevast asjast. «Tavaliselt ma õmblen ise palju, kuid vahel õmbleb õmbleja ning ma ise teen kleidiga tööd ning vahel keegi tikib või teeb mingeid kaunistuselemente - siis tegeleb ühe kleidiga näiteks kolm inimest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles