Kirjuta meile ja võida piletid filmile «Minu suur O»!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GPI

Juba järgmisel reedel, 24. veebruaril jõuab kinodesse film «Minu suur O», mis käsitleb humoorikalt väga tõsist ja feministlikku teemat – vibraatori leiutamist. Kirjuta meile oma kogemustest vibraatoriga ja võid võita piletid kahele Solaris Kinno!
 

Kas Sinu elus on olnud perioode, mil oled just vibraatorist palju abi saanud, et mehe puudumisel oma vajadusi rahuldada? Või oled seda kasutanud hoopis seksielu vürtsitamiseks koos oma mehega? Või hoopiski seda vidinat endale ihaldanud, kuid pole julgenud osta? Kirjuta meile oma kogemustest ja mõtetest seoses vibraatoriga - tagame sulle anonüümsuse.

Saada oma kiri enne 23. veebruari aadressile naine@postimees.ee ja ära unusta lisamast oma kontaktandmeid! Kõigi vastajate vahel loosime järgmisel neljapäeval, 23. veebruaril välja 10 pääset kahele filmile «Minu suur O» Solaris Kinos. Seansi saavad võitjad ise valida.

***
«Minu suur O» tegevustik toimub 1880ndate aastate Inglismaal, kus paljud kõrgema klassi naised on sunnitud külastama oma perearsti seoses depressiooniga.

Patsientide stressi vähendamiseks on arstil välja töötatud omamoodi teraapia, mis sisaldab manuaalset naiste stimulatsiooni. Arsti kohuseks kujuneb leevendada rikaste naiste stressi orgasmiga, mida nende mehed ei suuda neile pakkuda.

See intiimne massaaž kujuneb väga efektiivseks ning sellest ideest haarab kinni ka arsti hea sõber Edmund, kellega koos nad arendavad välja oma elektril töötavast tolmuimejast hoopis midagi muud... ja tulemus? Sellest sai alguse tõeline revolutsioon naiste jaoks.

***
«Minu suur O» paneb ka tänapäeval punastama

Filmis psühholoogiliselt vaevatud naisi oma eripärase teraapiaga abistavat arsti kehastava näitleja Hugh Dancy jaoks oli naiste orgasmini stimuleerimise mängimine paras katsumus.

«See on tõesti professionaalne katsumus seista nii tuntud näitlejate jalgade vahel ning samas olla kätega nende kleidi all ja teha rütmilisi liigutusi. Mitte ükski draamakursus näitlejatele ei valmista sind selliseks tööks ette.»

Ajaloost on teada, et vibraatori leiutajaks peetakse Joseph Mortimer Granville´i, kes patenteeris oma meditsiinis kasutatava riistapuu Granville´i haamri nime all ning selle esialgseks eesmärgiks oli leevendada lihasvalu. Hiljem aga hakati seda kasutama naiste hüsteeria ravimisel.

Kui filmi «Minu suur O» produtsent Tracey Becker kuulis lugu sellest, kuidas ja millisel eesmärgil leiutati 19. sajandil patareil töötav vibraator, pidas ta seda naljakaks, kuid hiljem see inspireeris teda. Nimelt seisnes loo koomilisus selles, et vibraatori leiutas viktoriaanliku ajastu arst, kes selle leiutamise ajal ei suutnud ettegi kujutada, et sellest saab maailma kõige kuulsam seksmänguasi.

Filmitegijad olid kõik vaimustuses ideest, et saavad käsitleda vibraatori leiutamise teemat läbi huumoriprisma. Tracey Becker arvas: «Kindlasti ei saanud me teha mingit tolmust autobiograafiat. See pidi olema sütitav romantiline komöödia, mis ei käsitleks ainult vibraatori leiutamise teemat, vaid pigem kajastaks selle ajastu muutuste hõngu.»

Režissöör: Tanya Wexler 

Žanr: romantiline komöödia

Tootjamaa: USA, UK

Näitlejad: 
Maggie Gylenhaal Hugh Dancy, 
Jonathan Price 

Toronto filmifestivalil osalev film. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles