Armuhormoon võib päästa depressiooni küüsist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

California ülikooli San Diego meditsiinikooli teadlased viivad läbi kliinililisi katsetusi, et uurida võimalust ravida mõningatel juhtudel depressiooni oksütotsiini ehk nn armuhormooniga, kirjutas teadus.err.ee.

Nn armuhormoon vabastatakse ajus vastusena puudutustele, kallistustele ning näiteks ema ja tema vastsündinud lapse vahelise sideme tekkel, kuid nüüd arvavad teadlased, et sellest hormoonist võib kasu olla ka depressiooniga patsientide aitamisel.

Kai MacDonald San Diego meditsiinikoolist toob välja oksütotsiini rolli inimestevahelise sideme tekkes emotsionaalse kommunikatsiooni vahendusel. Sama kooli teadlased on juba varem avastanud, et oksütotsiinist võib olla kasu skisofreeniaga patsientide ravis.

Nüüd hakatakse kontrollima aga selle hormooni potentsiaalset toimet kliinilise depressiooni vastu, sest MacDonaldi sõnul näitavad depressioonis patsientide vereanalüüsid ja geneetilised uuringud selle hüpoteesi võimalikkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles