Põhjus, miks mehed postitavad kohtinguäppidesse endast pilte kalaga

Ele Kalda
, reporter-toimetaja
Copy
Kalaga võrreldes paistan ma kenam, nimetas üks mees põhjuse, miks ta postitas kohtinguäppi kalafoto. Pilt on illustratiivne.
Kalaga võrreldes paistan ma kenam, nimetas üks mees põhjuse, miks ta postitas kohtinguäppi kalafoto. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kohtinguäppides võib kohata palju mehi, kes poseerivad uhkelt pildil, püütud kala käes. See on nii levinud, et TikTokis on hakatud kalapilte eraldi hindama. Miks mehed aga selliseid pilte postitavad?

Üheks põhjuseks peetakse, et nad üritavad sobituda traditsioonilise mehe stereotüübiga. Tavaliselt on kalapiltidel heteroseksuaalsed (ja mitteveganitest) mehed, kes näitavad enda maskuliinsust sellega, et on oma kätega kala kinni püüdnud.

Lääne ühiskonnaks peetakse loomulikuks, et meestele meeldivad «mehelikud» hobid, nagu kalapüük ja jaht. Seetõttu pole imestada, et selliste piltidega soovitakse naistele muljet avaldada.

Kuid see pole ainus põhjus. Kohtinguäppe kasutavate meeste seas korraldatud küsitluses vastasid nad näiteks: «Minu arust on see kena kala» ja «Kalaga võrreldes paistan ma ilusam». Üks ütles, et ta soovib saada professionaalseks kalameheks, kirjutab The List. Teine küsitlusele vastanu nentis, et meeste kalapildid on vaste naiste piltidele, kus tüdrukutega kokteili mekitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles