NÄDALA RETSEPTID Kuidas teha kasukasalatit, hapukapsast või Kräsupea kooki taimset moodi?

Britt Rosen
Copy
Ahjupraad kaalikast. FOTO: Jaan Heinmaa ("hernest Omletti!?")
Ahjupraad kaalikast. FOTO: Jaan Heinmaa ("hernest Omletti!?") Foto: Jaan Heinmaa ("Hernest omletti!?")

TAIMSEL ON PIDU. Kui oletegi omnivoor, mängige mõttega, et mõni klassikaline pühaderoog võiks tänavu olla taimne. Siis proovige järele. Tulemus võib olla hiiglama hea.

Kartulisalat, üks me argi- ja tähtpäevade lauastaare, võib olla vabalt ka täiesti taimne. Kõlab tegelikult nagu klassika: kartul, porgand, hernes, värske ja marineeritud kurk, õun, sibul, till. Muna, vorsti või sinki ei ole, kuid neid ei lisa tingimata ka lihasööjad. Mis aga põhiline: hapukoore ja majoneesi asemel segatakse salatisse mõlema taimsed variandid. Lisaks veel tsipake sinepit ja India musta soola, mis annab kartulisalatile umamise, pisut muna meenutava meki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles