SUUR GALERII Kokku tulid Eesti kõige kaunimad küpsed naised (1)

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Fotograaf Olga Makina ja kirjastaja ning loovhing Tiina Ristimets tegid midagi enneolematut - pühendasid terve imekauni raamatu küpsele ja loomulikule ilule. Raamatus «Aeg. Teekond nimega Naine» avavad oma hinge 24 erilist naist vanuses 49-80. Kes on Eesti kõige kaunimad küpsed naised?

Raamatu «Aeg. Teekond nimega Naine» esitlus voolas meeleoluka peona. Õhtut juhtis ning raamatu kangelannadega vestles endale omasel südamlikul moel Anu Välba. Kõlas hulk sügavaid ja kristallselgeid elutarkusi, mida üks või teine naine oli oma elukogemuse baasil öelnud. Sai nõustuvalt noogutada, naerma puhkeda, aga ka pisaraid pühkida. Sest targad naised - nemad juba teavad....

Anu Välja intervjueerib Lydia Rahulat (73), kes on üks raamatu kangelannadest. Raamatu «Aeg. Teekond nimega Naine» esitluse pidu.
Anu Välja intervjueerib Lydia Rahulat (73), kes on üks raamatu kangelannadest. Raamatu «Aeg. Teekond nimega Naine» esitluse pidu. Foto: Egert Kamenik

«Ilu ei ole hääbunud, ilu on lihtsalt muutunud,» ütleb 79-aastane Anne Ormisson ja tal on täielikult õigus - kogu Fotografiska saal oli täis säravaid naisi, keda aastad olid vaid kiht-kihilt rohkem iseendaks muutnud. 

Loe ka seda: PERSOON > Fotograaf Olga Makina asub võitlusse: «Aitab võltsi ja kokku valetatud ilu terrorist!»

Raamatu kaante vahele ei sattunud ainsatki naist, kel midagi öelda poleks. Kõiki oli huvitav kuulata. Mõni eriti särav viskas elu ja ilu üle enesekindlalt nalja ning tõmbas kogu saali soojalt kaasa elama. Ühe meeleolukama sõnavõtu tegi Kristel Voltenberg - tasub lugeda, mida see sõnaosav naine veel raamatu kaante vahel ütleb.
Raamatu kaante vahele ei sattunud ainsatki naist, kel midagi öelda poleks. Kõiki oli huvitav kuulata. Mõni eriti särav viskas elu ja ilu üle enesekindlalt nalja ning tõmbas kogu saali soojalt kaasa elama. Ühe meeleolukama sõnavõtu tegi Kristel Voltenberg - tasub lugeda, mida see sõnaosav naine veel raamatu kaante vahel ütleb. Foto: Egert Kamenik

Mõned kangelannad raamatus ja peosaalis lausa rabasid oma ajatu iluga. Kas tõesti on võimalik, et 80 aastat maailmas elanud naine on endiselt kaunis? Loomulikult on! Liina Orlova-Hermaküla hõljus saalis nagu sinivereline. Mõtlesin, et pikast unest ärkav Okasroosike võiks välja näha umbes sama maagiliselt särav.

Liina Orlova oma veatu rühi ja särava silmavaatega nägi välja kui tõeline kuninganna.
Liina Orlova oma veatu rühi ja särava silmavaatega nägi välja kui tõeline kuninganna. Foto: Egert Kamenik

Kui aga lavale astus juba teine tütarlaps, kes väitis enesel 80 eluaastat kontol olevat, tekkis vägisi kahtlus - vahest eestlannad ei vananegi meie kenas külmas kliimas? Aili Vint oli mõjus nagu tädi fantaasia, kes otsast otsani head tuju ning ulakust täis. Ideaalne kamraad, kellega metsas peitust mängida või puu otsa ronida.

Aili Vint, Anu Välba ja Olga Makina.
Aili Vint, Anu Välba ja Olga Makina. Foto: Egert Kamenik

Raamat «Aeg. Teekond nimega Naine» on kaanest kaaneni täis ajatut ning täiesti ausat ilu - Olga Makina pole piltidel kasutanud grammigi fotoshopi, iga kortsuke on seal, kus ta päriselt asub. Lisaks on Tellisikivi väligaleriis avatud samainimeline näitus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles