NÄDALA RETSEPT ⟩ Kokanduse kõrgliiga koduköögis: kuidas teha köögiviljaraguud tippkoka moodi

Britt Rosen
Copy
Artur Kazaritski käis äsja Tallinnas ja valmistas restoranis Gloria Bocuse d’Orist inspireeritud õhtusöögi. FOTO: Madis Veltman
Artur Kazaritski käis äsja Tallinnas ja valmistas restoranis Gloria Bocuse d’Orist inspireeritud õhtusöögi. FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

KÕRGEM KOKAKUNST. Kokk Artur Kazaritski ärgitab valmistama köögiviljaraguud, üht roogadest, mis tõi Eestile Bocuse d`Ori kokandusvõistlusel ajaloo kõrgeima, seitsmenda koha.

Kokaks? Mida sa endale ette kujutad? Et lähed Prantsusmaale kokapraktikale? Umbes selliste sõnadega kostitas Vaivara poissi Artur Kazaritskit üks õpetaja, kui too oma paberid Sillamäe ametikooli koka erialale viis. «Ärge kunagi laske teistel oma unistusi rikkuda. Kui midagi väga tahad, siis sa seda ka saad. Tuleb eesmärgid pikemas vaates paika panna ja selle nimel tööd rügama hakata. Minna kokakooli oli mu elu parim otsus,» tunnistab ta ja meenutab, kuidas käis oma oskusi lihvimas kõige eripärasemates restoraniköökides üle Euroopa, teiste seas Michelini tärnidega Maaemos Oslos. Ära kunagi anna alla, ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles