Märgid, et sa oled läbi põlenud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Noored ja hakkajad karjääriahned inimesed on alati valmis tegutsema, kuid sageli ohverdatakse iseend, sest suures töömelus ei panda läbipõlemise ohte tähelegi, kirjutas shine.yahoo.com.

Pane tähele oma keha, mis püüab sageli meile öelda, mida peaksime tegema ja kust tagasi tõmbama. Alljärgnevalt viis märguannet, mida keha püüab läbipõlemise kohta anda, ja lahendused vastavatele probleemidele.

Sa jääd alati hiljaks

Probleem: Sa töötasid eile õhtul poole ööni ning seetõttu ei saanud hommikul õigel ajal üles. Järgmisena tuli meeletu kiirustamine tööle, kuhu jõuad alatasa hilinemisega.

Lahendus: Isegi kui su firmal on käsil väga kiired ajad (mis toob kaasa palju ületunde), siis proovi kontorist lahkuda siiski mõistlikul ajal. Või räägi ülemusega, et võiksite luua muutuva graafiku, kus töö oleks alati tehtud, kuid sa ei peaks 12-tunniseid tööpäevi tegema.

Su töölaud on tõeline segadusehunnik

Probleem: Sul on vaevalt aega, et oma kohvitassi täita, rääkimata siis veel laua koristamisest ja paberihunniku sorteerimisest!

Lahendus: Hommikuti enne töö tegemise alustamist võta 10-15 minutit oma laua korrastamiseks. Sageli saavad inimesed palju paremini keskenduda, kui nende ümbrust valitseb kord ja puhtus.

Sa unustad lõunat süüa

Probleem: On sulle tuttav olukord, mil tõused hooga laua tagant püsti, kuid pea hakkab ringi käima ja kella vaadates taipad, et on juba pärastlõuna, kuid sa pole ikka veel lõunale jõudnud?

Lahendus: Sunni end kella 12 ja 14 vahel laua tagant püsti tõusma ja oma keha eest hoolt kandma! Su keha ja aju vajavad proteiine, et saaks edasi töötada. Isegi 15 minutit laua juurest eemalolekut teeb su vaimsele tervisele imesid.

Oled ülesannete täitmisega hädas

Probleem: Arvutid võivad olla su suurimad vaenlased, kui püüad lõpetada mõnd ülesannet. E-mailid, suhtlusportaalid, Skype segavad sind keskendumast ja kisuvad tähelepanu eemale.

Lahendus: Pane endale suuremate ülesannete valmimiseks väiksemaid tähtaegu, et hoida end graafikus. Vaata e-maile iga tunni tagant, mitte ära hoia postkasti kogu aeg lahti ning lükka kirjadele vastamist edasi nii kaua kui saad. Lõpeta kõigepealt oma ülesanne ära ja seejärel asu uue kallale.

Su pea on uimane

Probleem: Oled kaotanud oma jõu ja motivatsiooni ning on keeruline sundida end keskenduma.

Lahendus: Ehk on aeg võtta välja oma puhkus, kas või üks päev? Akude laadimine aitab sind tööle naasmisel ning siis naudid sa töötegemist rohkem, olles valmis võtma vastu ka proovilepanevaid ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles