Sõnavägi: kas vägivallatseja väärib abi?

Naine
Copy

25. novembril on rahvusvaheline naistevastase vägivalla lõpetamise päev. Sel päeval istuvad Sõnaväe kampaania raames maha siseminister Kristian Jaani, riigikogu liige Raimond Kaljulaid, ohvriabi juht Jako Salla ja Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Kaspar Urmas Oja, et arutada, kas vägivallatseja väärib abi ning kuidas talle seda pakkuda.

Perevägivald on kõikehõlmav probleem, mis mõjutab kogu ühiskonda. Inimene peab olema oma perekonnas kaitstud vanusest ja soost sõltumatult. Vägivallategude ennetamiseks ja ohvrite kaitsmiseks on vaja tegeleda vägivalla toimepanijatega ning süsteemselt arendada vägivallast loobumise teenuseid, millega nõustatakse, abistatakse ja kuulatakse ära vägivallatsejaid.

Just seetõttu algatati Sõnaväe kampaania, kus mittetulundusühingud Eluliin ja Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskus (ENUT) koguvad allkirju petitsioonile, milles tehakse Riigikogule ettepanek luua terviklik ja olemasolevaid ennetusstrateegiaid täiendav perevägivallavastane riiklik strateegia.

Kampaania raames toimub 25. novembril kell 8.45-9.45 arutelu «Sõnavägi: kas vägivallatseja väärib abi?», kus siseminister Kristian Jaaniga, riigikogu liikme Raimond Kaljulaidiga, ohvriabi juhi Jako Sallaga ja abiprokurör Kaspar Urmas Ojaga räägib Dagmar Lamp, et üheskoos leida vastused küsimusele, mida Eestis täna vägivalla lõpetamiseks tehakse ning kuhu suunas peaksime me edasi liikuma, et vägivalda lõpetada. Arutelu kantakse üle otseülekandena Postimehes ja Sõnaväe kampaania Facebooki-lehel.

Samal päeval toimub ka virtuaalne Sõnaväe «Meestemarss», et probleemile tähelepanu tõmmata. «Meestemarsiga» saavad liituda kõik inimesed, kes seisavad ohvrite poolel ja laidavad vägivalda. Sõnavägi ootab liitujaid, et võidelda koos sõnaga perevägivalla vastu.

Lisainfot leiab aadressil: sõnavägi.ee ja Facebookis.

Kampaaniat korraldavad: MTÜ Eluliin, Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskus.

Kampaaniat teostab: Havas Estonia.

Projekti toetatakse Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) ja Norra perioodi 2014–2021 finantsmehhanismide programmist «Kohalik areng ja vaesuse vähendamine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles