Mis tegelikult toimus sel kaunil hommikul, mil leidis aset moeajaloo koledaim mõrv?

Naine
Copy
Gucci tragöödia
Gucci tragöödia Foto: outnow.ch

Gucci mõrvaloo kohal püsis mitu aastat saladuseloor. Seda püüdsid maha vaikida ka moefilma vastsed omanikud. Ometi jõudis lugu päevavalgele ja sel sügisel ka filmina «Gucci tragöödia» kinolinale. Mis siis tegelikult toimus?

Ühel imekaunil varahommikul sisenes Maurizio Gucci (toona 46) ona glamuurse kontori punase vaibaga kaetud fuajeesse. «See oli väga vaikne kevadhommik. Härra Gucci saabus, kaasas mõned ajakirjad ja tervitas. Siis nägin ma kätt – see oli ilus, hoolitsetud käsi, mis hoidis relva ja tulistas kolm lasku härra Guccile selga sel ajal kui ta trepist üles läks ning neljanda lasu talle pähe. Siis märkas mõrvar mind ja tulistas veel kaks korda. «Kui kahju, nii ma suren,» jõudsin veel mõelda.» Nii meenutab juhtunut pealt näinud Giuseppe Onorato väljaandele The Guardian. Eakas mees töötas Gucci moeimpeeriumis hoone uksehoidjana. Kuulid tabasid teda käsivarde, kuid mees jäi ellu ja hoidis Maurizio Gucci pead, kui ta suri. Giuseppe ei suuda tänaseni uskuda, kuidas ta ellu jäi.

Lady Gaga ja Adam Driver võtteplatsil.
Lady Gaga ja Adam Driver võtteplatsil. Foto: MIGUEL MEDINA/AFP

Kahtlus langes kohe tema hüljatud naisele Patriziale, kes oli meest avalikult tappa lubanud. Kuid mingeid tõendeid polnud. Kuritegu lahendati alles kaks aastat hiljem.

Armudraama kõrval võis mõrva motiiv olla ka rahas – ettevõtte looja Guccio Cucci pärijate vahel kestis aastaid tüli. Moeäri asutaja lapsepaps Maurizio Gucci oli sunnitud oma osaluse müüma. See juhtus vaid 18 kuud enne tema mõrva. Endise juhtfiguuri mõrv langes ajaliselt kokku Gucci moemärgi maine taastamise kampaaniaga, mille eestvedajateks olid uus juht Domenico Se Sole ja kiiresti ülemaailmset lennukat karjääri teinud noor disainer Tom Ford.

Räpane skandaal oli viimane asi, mida glamuuri, staatust ja seksikust müüv moefirma vajas.

Gucci tragöödia
Gucci tragöödia Foto: outnow.ch

Kuidas Gucci moefilma käitus? Püüdis juhtunud täielikult ignoreerida ja maha vaikida. Ning see läks ka mingil määral korda – moemaja sädelev edulugu varjutas skandaali peaaegu täiesti. Märgi jätkuv külgetõmbejõud rikaste, kuulsate ja kõrgema staatuse ihalejate seas on lausa maagilise hõnguga. Asi on selles, et Gucci kuvandisse kuulub varjamatult kõik – glamuuri kõrval on ahnust, ülbust, reetmisi, intriige ning stilistika kriipsutab selgelt alla isekas ihalus rõhutada oma staatust ja tähtsust. Midagi, mida kaasaja moemaailm juba avalikult hukka mõistab, samuti teevad seda tarbijad. Kuid salajas ihaldatakse siiski Gucci häbitut edevust sarnaselt sellega nagu patuse ja pahelisega käib alati kaasas vastupandamatu külgetõmbejõud.

Gucci tähistab tänaseni varjamatut soovi rõhutada staatust, jõukust ja võimu. Hiiglaslikud logod, signatuur topelt G-d ning külluslikult glamuuri on siiani märgi kõige iseloomulikumate stiilielementide seas.
Gucci tähistab tänaseni varjamatut soovi rõhutada staatust, jõukust ja võimu. Hiiglaslikud logod, signatuur topelt G-d ning külluslikult glamuuri on siiani märgi kõige iseloomulikumate stiilielementide seas. Foto: Bobby Yip

«Gucci tragöödia» on tõestisündminud lool põhinev tempokas ja glamuurne mõrvalugu. MGMi filmi aluseks on Gucci moemaja pärija Maurizio Gucci tulistamine 1995. aastal, mille tellis tema hüljatud abikaasa Patrizia Reggiani. Osades Lady Gaga, Adam Driver, Salma Hayek, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons.

JUBA TÄNA! Apollo naistekas

24. novembril kell: 17.30 toimub filmi «Gucci tragöödia» erilinastus. Filmipidu koos rikkaliku auhinnaloosiga leiab korraga aset kõigis Apollo kinodes üle Eesti. Võta sõbrannad kaasa ja ole kohal! 

Väike eelpilk, mida ägedat kõike külaliste vahel välja loosime: Kalev Spa 18+ Sauna-Oaas’i kinkekaart kahele, terve kast Vichy Vitamin Boosterit pluss vihmavari, 3 luksuslikku Kehapoe kinkekotti ja palju-palju muud. 

Sõbrannaga kinno! Gucci tragöödia 24.11.2021
Sõbrannaga kinno! Gucci tragöödia 24.11.2021 Foto: Apollo Kino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles