Politseinike tööd takistanud kohvikupidaja sai 9500 eurot trahvi (42)

Naine
Copy
Politsei kontrollib, kas ettevõte peab kinni Covid-digitõendi kontrollimise kohutusest.
Politsei kontrollib, kas ettevõte peab kinni Covid-digitõendi kontrollimise kohutusest. Foto: Kuvatõmmised videost

Covid-digitõendite kontrollimise kohustusest mitte kinnipidav Tallinna ettevõte MEM Kohvikud peab viimastel andmetel tasuma sunniraha juba 9500 eurot, kirjutab BNS.

Eile hakkas Facebookis ringlema video, kust võib näha, kuidas politsei kasutab toitlustusasutuse kontrollimist takistava omaniku ohjeldamiseks füüsilist jõudu. Olukord päädis sellega, et ettevõtte suhtes algatati haldusmenetlus.

Täna teatas ettevõtte OÜ MEM Kohvikud omanik Elvis Brauer sotsiaalmeedias, et ametnikud naasid järjekordselt tema kohvikusse ning määrasid rikkumise eest trahviks 5000 eurot. 

«Täna siis. Tuldi jälle 10kesi töötajaid ja kliente terroriseerima. Trahv 5000 EUR. Maja hirmutati tühjaks,» kirjutas Brauer Facebooki postitatud video juurde. Hiljem selgus, et politsei poolt ettevõttele määratud sunniraha on kokku tegelikult veelgi suurem. Põhja prefektuuri sõnul küündib see lausa 9500 euroni.

Videoklipist on näha, kuidas Brauer ei soovinud ka täna korrakaitsjaid oma kohvikusse sisse lasta, väites, et neil pole selleks õiguseid. Peagi saabusid kohale ka lisajõud ning ametnikel õnnestus ettevõttesse siiski siseneda.

Kommentaarid (42)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles