Neli tervislikku põhjust šokolaadi söömiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui räägitakse magustoitudest, siis šokolaad on paljude naiste vaieldamatu lemmik. Õnneks on sel suus sulaval maiustusel ka mitmeid tervisele kasulikke mõjusid, kirjutas huffingtonpost.com.

See on (peaaegu) dieettoit

Eelnevad uurimused väidavad, et looduslik kakao võib piirata kalorite hulka, mida keha seedimise käigus omandab. Samuti aitab see mõnede rasvade ja tärkliste omastamist. Siiski peab sellekohaseid uuringuid veel täiustama, et olla andmetes täiesti kindel.

See on südamele kasulik

Joyce Hendley kirjutas ajakirjas Eating Well Magazine suuremahulisest Harvardi uurimusest, kus leiti, et naistel, kes sõid 30-60 grammi šokolaadi nädalas oli väiksem risk südamehaigusteks kui naistel, kes šokolaadi ei söönud. On võimalik, et kakaos sisalduv aine flavonool aitab aktiveerida ensüüme, mis vabastavad lämmastikoksiide – ainet, mis aitab laiendada ja lõõgastada veresooni. See mõjub aga positiivselt vereringele.

Šokolaad paneb naeratama

Pelgalt šokolaadi nägemine võib panna inimest naeratama, raporteerisid Briti uurijad oma hiljutises töös. 60 protsenti naistest seostas šokolaadi kõige naeratuserohkema kogemusega, jättes välja armastatud inimesed ja teised naeratavad kaaslased.

See aitab sul paremini näha

Kui uurijad kogusid andmeid tumeda šokolaadi mõju kohta, siis leidsid nad, et just need uurimuses osalejad, kes sõid tumedat šokolaadi, suutsid paremini näha esemeid värviliselt taustalt ja vajasid vähem aega, et tuvastada, kuhu suunas täpike ekraanil liikus. Uurijad arvavad, et tumedas šokolaadis olev, kuid valges šokolaadis puuduv antioksüdant nimega flavonool parandab nägemist.


Siiski tasuks meeles pidada, et mitte kõik šokolaadid pole võrdselt head ja tervislikud ning need on väga kalorirohked. Viimast tuleb meeles pidada just šokolaadi suuremal tarbimisel, sest tagajärjed võivad kehal ruttu ilmneda. Kui sa oled aga kofeiinile allergiline või püüad seda ainet vältida, siis peaksid loobuma ka šokolaadist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles