Kümme tõde tselluliidist

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tselluliit.
Tselluliit. Foto: SCANPIX

Öelge nüüd hüvasti tüütutele kühmudele, et suvel ei peaks kartma rannas käimist või miniseelikuid. Petra jagas selleks puhuks nõuandeid.

1. Sagedane masseerimine aitab 

Tselluliit on eelkõige naha kvaliteedi probleem. Nõrga sidekoe puhul (mis on probleemiks pea kõigil naistel) aitab eelkõige üks asi: verevarustuse tööle surumine. Kuidas? Järjekindel ja igapäevane masseerimine tagab selle, et vajalikud toitained veres jõuaksid igasse rakku.

Staaride punase-vaiba nipp: koori nahka meresoolaga ja seejärel pese, masseeri nahale külmpressitud oliiviõli ning mässi mõneks ajaks fooliumi sisse. Nahk püsib siledana lausa tunde!

See on libe tee, kui nahk päevitatakse väga pruuniks, et tselluliiti ei oleks nii hästi märgata, sest päike hävitab elastse koe. Enesepettusel pole viga, kui kasutad selleks isepruunistajaid.

2. Saledus ei kaitse tselluliidi eest

Muidugi mõjutab suurus kasvkude, sest siis on see paremini näha, kuid ülekaal iseenesest tselluliiti ei tekita. Isegi saledatel naistel võib olla tselluliiti, sest selle teke on seotud ealiste, hormonaalsete, pärilike ja naise keha rasvakihi ehituslike iseärasustega.

Tselluliidist vabanemiseks ei ole kõhnumine ainus tee. Kas 98 protsenti naistest on liiga paksud? Dieeditamine võib endaga kaasa tuua kurikuulsa jojo-efekti. Seejärel nahk venib, kahaneb ja venib taas, mis omakorda kurnab nahka. Oluline on reguleerida ainevahetust, et rasvad ei saaks ladestuda

3. Kofeiin on peamine toimeaine tselluliidi vastu

Kofeiini võib õigustatult pidada rasvapõletajaks. Seetõttu sisaldavad seda pea kõik tselluliidivastased tooted. Eriti oluline on aga toimeaine kontsentratsioon. Vastavalt ekspertide hinnangule peaks korralik tselluliidivastane toode sisaldama vähemalt kaks protsenti kofeiini.

4. Tugevad musklid tapavad polstri

Vaid lihastel on võimalus kehas otseselt rasva põletust mõjutada. Seetõttu mõjub kõige paremini kombinatsioon kergest ja raskest vastupidavustreeningust. Kui oled tõsine spordivastane, siis pea meeles, et isegi üks trenn nädalas on parem kui mitte midagi.

Sinna juurde kuuluvad ka igapäevased harjutused nagu trepist kõndimine ja lapse või koeraga vähemalt kümme minutit jalutamine, mis stimuleerib vereringet ning seeläbi kiirendab ka ainevahetust ja rohkem hapnikku pumbatakse kudedesse. Tulemuseks on see, et kollageenikiud on tugevamad.

5. Mõnikord on ilu kahjuks väga kallis

Märkimisväärseid tulemusi saab ultraheli-seadmetega. Seda tehakse kolmes etapis. Esiteks töödeldakse ultraheliga rasvkude, seejärel sidekude ning viimaks nahka. Negatiivne külg selle protseduuri juures on soolane hind, kuid mõju kestab vähemalt kaks aastat.

6. Loodus võib eksida

Meie geneetiline kood tahab, et salvestaksime rasva puusadele ja reitele, et rasketel aegadel oleks kehal varu. Selle koodi vastu me ei saa, kuid saame väikeste nippidega end aidata. Näiteks võime me palju rattaga sõita või kanda spetsiaalseid pükse, mis suruvad tuharatele ja jalgadele.

7. Meetodid lähevad järjest paremaks

Ameerikas nähakse palju vaeva, et toota järjest paremaid vahendeid, millega tselluliidi vastu võidelda. Paraku mõnele praegused lihtsamad meetodid ei sobi, kuid kallid ja toimivad vahendid on paljudele kättesaamatud. Lootus jääb, et uusi võimalusi tselluliidiga võitlemiseks tuleb järjest juurde ning vahendid saavad seeläbi soodsamaks ning kättesaadavamaks.

8. Hapu ajab kenasti pingule

Taimetee või mineraalvesi sidrunimahlaga stimuleerib seedimist, toetab ainevahetust ja toitainete transporti.

9. Vürtsid põletavad rasvu

Tselluliit ei salli juurvilju ning linnuliha või kala. Teravad maitseained, nagu näiteks üheaastane tšillipipar ja ingver, sunnivad ainevahetust kiiremini tegutsema. Tselluliiti soodustavad aga liigne suhkur ja süsivesikud (valge sai, pitsa ja muud).

10. Tulemuste nägemiseks peab olema hoolas

Mitte ükski kreem maailmas, olgu see nii kallis kui tahes, ei kõrvalda tselluliiti täielikult. Ka tootjad ise kinnitavad, et kreemid leevendavad vaid väliseid tunnuseid. Seetõttu tuleb ise päris palju vaeva näha ning kohusetundlikult kaks korda päevas koos kreemiga tselluliidiseid alasid kehal masseerida, et kahe nädala jooksul esimesi tulemusi märgata, kui naha kvaliteet vaikselt tõuseb.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles