Moslemist eestlanna: ma ei topi nina oma mehe eraellu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Ajakirja Eesti Naine jaanuarinumbris rääkisid kolm moslemist eestlannat oma loo abielust meestega, kel on lisaks neile veel naisi. 

Üks neist, praegu 30-aastane naine, tutvus oma abikaasaga välismaal töötades ja teadis algusest peale, et mees on abielus. «Esimese naise veenmine ei võtnud kuigi palju aega, kuna nende abielu saatsid pidevad tülid, kuid naise perekond pole siiani sellega leppinud,» rääkis ta. Tema enda Eestis elav pere ei suhtunud uudisesse samuti kuigi hästi ning Eesti elavad sõbrannad ei tea tema abielust siiani.

Eestlanna ja tema mehe esimene abikaasa elavad samas majas, kuid eraldi korterites ning naised veedavad igapäevaselt koos isegi rohkem aega kui oma mehega. Lõunasööki teevad nad kordamööda, ainult hommikusööki söövad eraldi. Ka mõlema naise lapsed saavad omavahel hästi läbi.

Eestlanna sõnul on emotsionaalselt kõige raskem vahel välja lööv armukadedus. Kui küsida, kuidas toimib suguline läbikäimine, vastab ta: «Ma ei topi oma nina oma mehe eraellu. Seda teemat me omavahel ei aruta. Ta magab võrdselt öid nii minu kui esimese naise pool.»

Naise abikaasa on õnnelik, et islamis on selline asi lubatud. «Vastasel juhul jääb mehele ainult kaks võimalust - kas lahutada oma esimesest naisest ja jätta naine üksi või minna patuse elu peale.»  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles