NAISTEJUTUD ⟩ «Olen tõsises hädas töökiusamisega naisülemuse poolt.» Mis on töövägivald? Kuidas end aidata?

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Naistejutud 212. Räägime varjatud ja valusal teemal - vägivallast töökohas. Stuudios on Triin Palmipuu ja Heidi Ruul, saatejuht Kristina Herodes
Naistejutud 212. Räägime varjatud ja valusal teemal - vägivallast töökohas. Stuudios on Triin Palmipuu ja Heidi Ruul, saatejuht Kristina Herodes Foto: Triin Palmipuu
  • Vägivaldset käitumist töökohas varjatakse liiga sageli.
  • Töökiusu mõju ohvrile võib olla laastav ja viia isegi enesetapuni.
  • Kuidas töökiusu ära tunda?
  • Kui oled ohver või olukorra pealtnägija - mida teha?
  • Saade kuulajate soovil.

«Olen tõsises hädas töökiusamisega naisülemuse poolt...» kirjutas meie kuulaja ja palus teema ette võtta. Kuidas töökiusu ära tunda? Mis ei ole töökius? Kuidas vaimne vägivald tööl mõjutab ohvrit ja kogu kollektiivi? Kuidas end aidata?  Stuudios Triin Palmipuu ja Heidi Ruul. Saatejuht Kristina Herodes.

Vägivald töökohas on kahjuks Eestis küllalt sage, kuid seda varjatakse ja vaikitakse maha. Miks? Sest ühe töötaja inetud teod heidavad varju kogu ettevõttele. Kuid eitamine ei lahenda probleemi. Töökius lõppeks päeval, mil mitte keegi seda enam normaalseks ei peaks. 

Loe kindlasti valusat ja isiklikku lugu: «Sa oled vana! Väheväärtuslik ja aeglane inimkõnts!»

Kuula ka: Eestis on liiga palju peidetud vägivalda.

Räägime lugusid elust. Alandamist, karjumist, ahistamist ega mitmeid muid väärkäitumisi ei tohiks mitte keegi töökohal taluda.

Töökohal teiste elu põrguks muutev kolleeg võib olla nartsissist. Kuula ka saadet sellest, kuidas nartsissti ära tunda.

Varem usuti, et hirmu ja surve abil saab paremaid tulemusi. Ei hoolitud, et inimesed kannatavad - "äraaetud" töötajad saab ju välja vahetada. Tänaseks on teada, et hirmu ja pinge õhkkonnas ei suuda ükski töötaja võimetekohast tulemust teha. Vägivald läheb niisiis kalliks maksma nii inimlikus kui majandulikus mõttes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles