ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Naine
Copy
Viljandi Kitarrifestival.
Viljandi Kitarrifestival. Foto: Visit Estonia

Algav nädalavahetus möödub hõimupäevade tähe all, sekka kitarrimuusikat ja sügisjazzi, taeva- ja linnavaatlusi ning head toitu.

Hõimupäevade raames toimub üle Eesti mitmeid üritusi: saab õppida hõimurahvaste tantse, kuulata kontserte ja osaleda klubiõhtutel, vaadata filme ja näitust, osaleda ERMi kuraatorituuril.

Uurides ühiseid juuri, näiteks kuulates Tartu Ülikooli etnoloogiaprofessori Art Leete ettekannet «Kuidas kõnelevad soomeugrilased oma jumalatega», avardub vaade ka tänastele muredele.

Viljandi kitarrifestival kutsub nautima mitmes stiilis head kitarrimuusikat, mis kõlab eri paikades. Nädalavahetusel on ees põnevaid kontserte, esineb ka kitarriorkester, reede ja laupäeva õhtul jämmitakse.

Viljandi kitarrifestival.
Viljandi kitarrifestival. Foto: Visit Estonia

Sügisjazzi kontserdid algavad täna ja kestavad nädala vältel nii KUMUs kui ka Telliskivis Vabal Laval. Täna on võimalus kuulata Criss Cross Europe’it, bändi, mis toob igal aastal kokku andekaid muusikuid üle Euroopa; homme tugeva põhjamaise omapäraga Tuuletari Soomest. Samuti esineb homme Duo Ruut, kaks väga noort ja andekat Eesti naist, Katariina Kivi ja Ann-Lisett Rebane, kes musitseerivad kahekesi ühel kandlel.

Tartus AHHAAs tehakse selge ilma korral tasuta taevavaatlusi. Teleskoopide vahendusel võib näha Saturni rõngaid, Jupiteri pilvi ja kaaslasi, Kuu pinnadetaile ja hea ilma korral veel paljut muudki.

Vaatlusi saab teha ka Tallinnas, nimelt Tallinna fotokuu raames, kus Anna Kaarma teos kutsub helirännakule Lasnamäel. Endale sobival ajal saab teha kolm interaktiivset jalutuskäiku Lasnamäel, võttes kaasa kõrvaklapid ja nutitelefoni. Rännakud on avatud 24/7 ja saadaval nii eesti, inglise kui ka vene keeles. Rännakud on sündinud koostöös kirjanik Jan Kausiga ning intervjuude põhjal eesti kunstnikega, kel Lasnamäega isiklik side.

Lasnamäe.
Lasnamäe. Foto: Kaarel Mikkin

Toiduelamusi pakub jätkuvalt Lahemaa restoranide nädal. Seitse Põhja-Eesti restorani tutvustavad 2021. aasta toidupiirkonnale omast toitu. Külastada saab mõisarestorane, kõrtse, öko-spa söögituba või hoopis kodurestorani.

Ihamarus toimub kostiteepäev, kus muu hulgas valitakse välja parim karask, parim puskar ja parim omavalitsuspirukas, mille küpsetavad eri kandideerivate erakondade esindajad ja võitja valib rahvas. Ning toiduga on seotud ka botaanikaaias palmimajas pühapäeval toimuv õppepäev, kus õpetatakse kasvatama aiaviljade ja lillede seemneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles