Nagy Bögö plaadiesitlusel kõlavad kõik laulud uuelt albumilt

Raadio Elmar
Copy

Kolm on kohtuseadus. Seda kinnitab kaks korda ära jäänud ja edasi lükatud ning 11. oktoobril toimunud ansambli Nagy Bögö live-esinemine raadios Elmar. Kolmeosaliselt albumilt kõlas lugu «Kaunim kahekesi» ning saatejuht Tambet Indiga ajasid juttu bändiliikmed Katariina Tirmaste ja Jaan-Eerik Aardam.

Nagy Bögö teine täispikk album «Erinevad maailmad» ilmus järk-järgult kolmes osas alates 2021. aasta kevadest. Tegijate endi sõnul on ilmselt esimene osa kõige rohkem kuulajaid võitnud. Põhjuseid selleks võib olla mitmeid ja üheskoos leiti sarnasusi isegi filmitriloogiate avaosadega. Praeguses ilusas sügiseses ajas soovitas Jaan-Eerik Aardam kuulata tagasivaatena suvist või siis just ettevalmistusena talvist poolt.

Jaan-Eerik Aardam, Tambet Ind, Katariina Tirmaste
Jaan-Eerik Aardam, Tambet Ind, Katariina Tirmaste Foto: Raadio Elmar

Iga Nagy Bögö kontsert on erineva kavaga ning lugude valikul peetakse silmas nii käesolevat hetke kui ka aastaaega. Plaadiesitluskontserdil 16. oktoobril Tallinnas Kinomajas mängitakse ette aga kõik lood uuelt albumilt.

Külaskäigu lõpus Elmarisse kõlas elavas ettekandes laul «Kaunim kahekesi», mis insprireeris koos saatejuhiga otsima ilusaimat sõnapaari. Katariina Tirmaste: «Tihti kõlavad eesti keeles väga veidrad sõnad väga hästi, nagu näiteks «tigu».» Jaan-Eerik Aardam pakkus välja paari «looklev jõgi», mis on  sümboolse ja piltliku tähendusega. «Sõnapaare otsides kiikaks ma looduse poole, aga keelega ei peaks nii palju rääkima, võiks rohkem tajuda ja tunnetada,» lisas muusikust loodusemees.

Kuula jutuajamist järele siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles