Neli talvepuhkuse sihtkohta, kuhu saab reisida ilma PCR-testita

Naine
Copy
Pilt on illustratiivse tähendusega.
Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: Shutterstock

Reisiportaal trip.ee annab ülevaate talvepuhkuse sihtkohtadest, kus on kõige vähem reisipiiranguid.

Mehhiko

Mehhiko ei nõua saabudes vaktsineerimistõendit ega negatiivset PCR-testi, puudub karantiin. Saabudes tuleb esitada Multiple Migratory Form (FMM). Seda jaotatakse lennukis ja maapiiril, kuid selle võib ka eelnevalt ära täita ja välja trükkida sellel aadressil.

Mehhiko erinevates osariikides võivad kehtida erinevad piirangud. Osariikide valgusfoori kaarti näeb siin ja siin.

Mehhiko on Schengeni riikide kodanikele turismi eesmärgil 180 päeva viisavaba.

Mehhiko reisi planeerimiseks leiab infot aadressil visitmexico.com.

Vaata ka: alates 1. aprillist kehtib Cancunis uus turismimaks

Costa Rica

Costa Ricas pole karantiini ega testimisnõudeid. Vaktsineerimata reisijatel peab olema reisikindlustus, mis katab ära ka võimaliku Covid-19 nakatumisega seotud meditsiinikulud vähemalt 50 000 USD väärtuses ja karantiinimajutuse vähemalt 2000 USD ulatuses. Kindlustust ei nõuta vaktsineerimistõendiga (viimasest vajalikust doosist on möödunud vähemalt 14 päeva) ja alla 18-aastastelt reisijatelt.

Enne reisi tuleb ära täita elektrooniline tervisepass aadressil salud.go.cr. Vaktsineeritud reisijad saavad sinna manustada oma vaktsineerimistõendi.

Costa Ricasse sisenemise tingimused leiab aadressil visitcostarica.com.

Eesti kodanikele on Costa Rica 90 päeva jooksul viisavaba.

Kolumbia

Kolumbiasse reisides pole vaja esitada negatiivset PCR-testi, puudub karantiin. Ainus nõue on registreerida 24 h enne lendu aadressil migracioncolombia.gov.co (Check-Mig). Soovituslik on telefoni laadida koroona jälgimisäpp.

Lisainfo: colombia.travel

Eesti kodanikud võivad Kolumbias viibida viisavabalt kuni 90 päeva aasta jooksul.

Dominikaani Vabariik

Dominikaani Vabariik loobus veebruaris 2021 kõikidest reisipiirangutest. Enamike riikide kodanikelt ei nõuta negatiivse PCR-testi olemasolu või testimist saabumisel, puudub ka karantiininõue. Selle asemel tehakse osadele saabujatele hingeõhu kiirtest ning kõikidel mõõdetakse temperatuuri. Positiivse testi ja sümptomitega reisijad paigutatakse karantiini. Need, kel on esitada vaktsineerimistõend, kus viimasest vajalikust doosist on möödas vähemalt 21 päeva või kellel on viimase 72 tunni jooksul tehtud negatiivne PCR-test, on kiirtestist vabastatud. Ei testita ka alla 5-aastaseid lapsi.

Kõik saabujad peavad ära täitma saabumis- ja lahkumisvormi (e-ticket) aadressil eticket.migracion.gob.do.

Euroopa Liidu kodanikele on Dominikaani Vabariik 30 päeva viisavaba. Piiril väljastatakse turistikaart, mille hind on lennupileti hinnas.

Lisainfo: godominicanrepublic.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles