Suhtetõed, mida me sageli unustame

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On lihtne muuta oma suhe keerulisemaks, kui see tegelikult olema peaks. Portaal marcandangel.com on teinud nimekirja lihtsatest tõdedest, mida tihti ära unustame.

1. Kõik toimivad suhted nõuavad tööd.

Suhted võivad lihtsalt alata, kuid nende kestmiseks on vaja mõlemal partneril natukenegi tööd teha. Tööks võib nimetada kas või oma tunnete ja mõtete jagamist ning üksteise plaanidesse kaasamist. Samuti suhtlust ja ausust.

2. Enamasti saad seda, mida annad.

Kui sa tahad armastust, siis anna seda. Kui tahad sõpru, siis ole sõbralik. Ole arusaaja, kui tahad, et ka sinust aru saadaks. See on lihtne praktika, mis töötab.

3. Sa ei peaks võitlema oma koha eest kellegi elus.

Ära sunni kedagi endale ruumi tegema, sest kui sind hinnatakse ja armastatakse, siis leitakse sulle koht ka ilma sinu enda pealekäimiseta.

4. Kõigil inimestel su elus on eesmärk.

Mõni inimene paneb sind proovile, teine kasutab sind ära ja kolmas õpetab. Siiski on ka inimesi, kes toovad sinus esile parima. Õpi nägema ja aktsepteerima inimeste erinevusi ning käitu nendega vastavalt.

5. Me kõik muutume. See on normaalne.

Meie vajadused muutuvad ajas. Kui keegi toob välja asjaolu, et sa oled muutunud, siis ei tähenda see tingimata halba! Vahel tähendab see seda, et oled lõpetanud teiste heaks elamise ning otsustanud endale mõelda. Ära vabanda selle pärast! Selle asemel ole hoopis avatud ja siiras, selgita oma tundeid ja jätka samas vaimus.

6. Sa kontrollid ise oma õnne.

Kui su suhe iseendaga ei toimi, siis ära loodagi, et see toimib teistega. Keegi teine ei suuda sind õnnelikuks teha, selle tundeni pead sa jõudma vaid ise! Õnn enda südames tuleb leida enne kui kohtad kedagi teist. Partner ei saa sind kunagi täiendada, sest sa oled juba niigi täiuslik.

7. Teistele andestamine aitab sind.

Andestamine ei ole ütlemine «See, mis sa mulle tegid, on okei», vaid see on ütlemine «Ma ei lase sinu käitumisel rikkuda oma õnne!». Andestamine on vastus! See ei tähenda, et sa kustutad mineviku või unustad, mis juhtus. See tähendb, et oled valmis laskma valul ja kahetsusel minna ja valid selle asemel õppetunni ja liigud eluga edasi.

8. Sa ei saa inimesi muuta. Nad saavad end ise muuta.

Selle asemel, et proovida pidevalt teisi muuta, anna neile hoopis toetust ja tuge eeskujuks olles. Kui mõnel su lähedasel on harjumus, mis sulle ei meeldi, kuid loodad, et see kaob ajapikku, siis tea, et see ei kao. Kui sa tõesti tunned, et nad peavad end muutma, siis ole aus ja räägi avameelselt oma tunded välja.

9. Tulised vaidlused on aja raiskamine.

Mida vähem kulutate aega vaidlemisele, seda vähem teete üksteisele haiget ning seda rohkem on teil aega armastuse jagamiseks. Kui siiski vaidled armastatud inimesega, siis ära lase vihal endast võitu saada! Võta aega rahunemiseks ja alles seejärel jätkake vestlust.

10. Vahel on mõne inimeseta parem.

Kui pead hakkama palju kompromisse tegema ja ennast alla suruma, siis on arvatavasti aeg vahetada inimesi, kes su ümber on. Kui keegi kohtleb sind alatasa halvasti, ei austa sind piisavalt ning teeb sulle liiga, siis kõnni lihtsalt minema. Süda võib küll mõnda aega valutada, kuid sa saad hakkama. Lõpuks on sul ikkagi parem ilma sind maha tegevate inimesteta.

11. Väikestel asjadel on suur mõju.

Austa oma ilusat suhet igal võimalusel. Tee iga päev midagi head ja südamlikku, sest see muudab suhte armsamaks ja sügavamaks. Pea meeles, et ühe inimese naeratama panemine võib muuta maailma! Mitte kogu maailma, vaid tema oma. Sinu lahkus ja heasoovlikkus on olulised.

12. Isegi parim suhe ei kesta igavesti.

Inimesed ei ela lõputult. Hinda seda, mis sul on, kes sind armastab ja kes sinust hoolib! Tihti hindame inimeste väärtust alles siis, kui neid enam meie juures pole... Pea meeles, et kuigi asjad ei kesta igavesti, pole nende olemasolu aeg väärtusetu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles