ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Naine
Copy
Paide-Türi rahvajooks.
Paide-Türi rahvajooks. Foto: Puhka Eestis

Üha külmema ilma ja pimedamaks muutuva ajaga panevad sündmused rõhku valgusele nii otseses kui ka vaimuvalguse mõttes. Kogu sõpruskonnale ja perele meelepärast uusi teadmisi toovat tegevust leida on sel nädalavahetusel eriti lihtne.

Veel täna on võimalik viimast päeva osa saada teadlaste ööst. Rikkalik programm kostitab üle Eesti, näiteks saab Tartus osaleda peol AHHAAs, kus peaesinejaks NOËP, lisaks stand-up-etendus, teadusmuusikal Tanel Padariga ja muudki huvitavat.

Teadlaste öö.
Teadlaste öö. Foto: Puhka Eestis

Harjumaal Padise kloostris valmib lõkkel kloostritoit ja tehakse kloostriõlut, Tallinnas näitab loodusmuuseum söögiseente erinevaid nägusid, Lääne-Virumaal Moel piilutakse viinatööstuse ajalukku ja tänapäeva.

Laupäeval ootavad 22 valda külalisi maal elamise päevale, kus saab tutvuda elamis-, töö- ja vaba aja veetmise võimalustega. Suurepärane üritus neile, kel mõte maale kolida juba pikemat aega meeles mõlkunud.

Pärnu pakub valgusfestivali Öövalgel – avasta suvepealinn täiesti uuest küljest, jalutades valguskunsti ja videoprojektsiooni rüütatud linnas! Kõik valgusetendused Pärnu kesklinna hoonetes ja hoovides on loodud just selle festivali jaoks.

Öövalgel Pärnus.
Öövalgel Pärnus. Foto: Puhka Eestis

Heli- ja valguselamust pakub ka hüljatud maastikele pühendatud Stalkeri-teemaline pop-up-muuseum Noblessneri alal Tallinnas. Lisaks on Tallinna selleks nädalaks vallutanud disainiöö festival, kus soovitame osaleda kogu perega: toimib eraldi lasteala, saab jalutada publiku lemmikuks kujunenud disainitänaval ning inspiratsiooni ammutada vastutustundlikust disainist.

Disainiöö.
Disainiöö. Foto: Puhka Eestis

Reedel toimub Tallinnas ka sündmus, mida on kaua oodatud: viimaks avatakse Kalamaja muuseum ning sel puhul toimuvad nädalavahetusel Kalamajas põnevad ekskursioonid! Tartus jällegi peetakse rahvusvahelist kirjandusfestivali Prima Vista, mille raames toimuvad mitmesugused esinemised ja näiteks ka laulvate kirjanike kontsert.

Primavista.
Primavista. Foto: Puhka Eestis

Kasuta veel võimalust hankida värsket kraami või toiduelamust mõnelt sügislaadalt: Luigel toimub vanavara ja käsitöö laat, Narva-Jõesuus silmufestival ja ööbazaar ning Rakvere Vallimäel rahvustoitude ja kultuurifestival Kamalammas.

Kõik harrastussportlased on oodatud pühapäeval legendaarsele Paide-Türi rahvajooksule. Kes on trenni tehes rohkem rattakilomeetreid kogunud, võib end proovile panna Kõrvemaa maastikurattamaratonil.

Paide-Türi rahvajooks.
Paide-Türi rahvajooks. Foto: Puhka Eestis

Viimaseid päevi on käimas Matsalu loodusfilmide festival, mis on jõudnud üle Eesti erinevatesse paikadesse ning Dokfoto Keskuses saab veel viimaseid päevi vaadata näitust «Kasvuhooneefekt».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles