Teatud perioodidel väljuvad mõned planeedid igasuguste reeglite piiridest ja võivad panna inimese käituma metsikult, ülemeelikult või teiste jaoks arusaamatult. Kas Sinu sünnikaardis on mõni selline planeet?

Aeg-ajalt leiab astroloogias aset nähtus, mil planeedid nö väljuvad piiridest (out of bounds), mis muudab nende planeetide käitumist ja mõju. Kogeme seda nii transiitides kui ka läbi oma sünnikaardi ja isegi progressioonide.

Selleks, et planeeti defineeritaks kui piirideülest, peab see liikuma taevas ekliptika suhtes kas eriti kõrgel või eriti madalal. Ekliptika on kujuteldav suurringjoon taevasfääril, mida mööda Päike näivalt oma aastateekonnal kulgeb. Ekliptika asub taevaekvaatori suhtes nurga all 23° 27'. Kui mõni planeet kaldub oma trajektooril parajasti sellest nurgast kaugemale, siis see planeet ongi piiridest väljunud. Planeedid, mis piiridest väljuvad, on tavaliselt kas Kaksikute, Vähi, Amburi või Kaljukitse märgis - need on sodiaagimärgid, mis asuvad suvise ja talvise pööripäeva ümbruses.

Kommentaarid
Copy