Perearst: koolieelikutega tuleks sagedamini läbivaatusel käia

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Perearsti juures käiakse lastega tavaliselt piisavalt sageli nende kiire arengu perioodil kahel esimesel eluaastal, kuid ka vanemate lastega tuleks seda teha vähemalt kord aastas, ütles Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige, Tallinna Linnamõisa perearstikeskuse perearst Katrin Martinson.

Kui laps oma esimesel eluaastal kohtub perearstiga vähemalt kümme korda, tihedad kontaktid on veel ka lapse teisel eluaastal, siis hiljem kipuvad need liiga harvaks jääma, rääkis Martinson intervjuus ETV saatele «Terevisioon», vahendas ERRi uudisteportaal.

«Mina oma nimistu vanematega olen teinud kokkuleppe, et umbes lapse sünnipäeva paiku tahaksin ma nendega kohtuda, hinnata siis lapse arengut, vaimset ja füüsilist tervist, kasvamist. Ja meeldetuletuse peale enamik lapsevanemaid oma lapsega ka kohale tuleb,» rääkis Martinson.

«Kindlasti me alustame sellest, et kuulata, mis siis perel mureks on olnud, sest sageli on niisuguseid pisikesi käitumishäireid, pisikesi õppehäireid, võib-olla häälikud ei ole puhtad - asjad, mille pärast tegelikult eraldi perearsti juurde ei tulda, aga mis tulevad ilusasti kõneks just nimelt profülaktilisel läbivaatuse juures.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles