Putini endine ihukaitsja ja FSB juht hukkus elupäästmisel

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Venemaa eriolukordade minister Jevgeni Zinitšev hukkus õppustel, päästes inimese elu. Pildil 2021 augustis hindamas kahjusid Tšeljabinski piirkonnas.
Venemaa eriolukordade minister Jevgeni Zinitšev hukkus õppustel, päästes inimese elu. Pildil 2021 augustis hindamas kahjusid Tšeljabinski piirkonnas. Foto: Alexey Nikolsky/Scanpix

RIA Novosti annab teada, et Putini endine ihukaitsja ja praegune eriolukordade minister Jevgeni Zinitšev hukkus, päästes inimese elu.

«Venemaa eriolukordade ministeerium annab kahetsusega teada, et Jevgeni Zinitšev suri traagiliselt teenistuskohustuste täitmisel,» seisab ameti teadaandes. Zinitšev oli parasjagu Arktikas Norilsikis treeningõppustel ja päästis ka ühe inimese elu.

Zinitšev sündis 18. augustil 1966 toonases Leningradis. Ta lõpetas Peterburi majandus- ja juurakooli.

Aastatel 1984-1986 teenis ta Nõukogude Liidu armee põhjalaevastikus. Aastate 1987-2015 töötas ta riiklikes julgestusagentuurides ja oli ka Kaliningradi kuberner.

2013. aastal osales ta sõjakooli kordusõppustel. Zinitšev on olnud president Putini isiklik ihukaitsja ning 2016. aastal määras Putin ta julgeolekubüroo FSB juhiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles