Vaktsineerimata ema nägi vastsündinud tütart vaid sekundi, enne kui Covidisse suri (1)

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy

Vaktsineerimata ema nägi oma vastsündinud last vaid kaks hetke, enne kui ta Covidi tõttu suri, teatas tema murtud abikaasa.

35-aastane Samantha Willis ei saanud kunagi hoida väikest Eviegrace'i, kuna põdes Covid-19 viirust ja oli seetõttu 16 päeva haiglas.

Ta tahtis meeleheitlikult, et tema mees Josh oleks tema kõrval, kuid oli sunnitud üksi sünnitama. Pere osales sünnitusel videokõne vahendusel. 

Josh jagab oma naise kaotamise valu, kes ei saanud kunagi oma noorima tütrega korralikult kohtuda.

Mees rääkis Good Morning Britain'ile: «Kui laps sündis, viidi ta Covidiga lähikontakti tõttu teise palatisse ja seal tehti ka vastsündinutele tavapärased protseduurid. Nii et ema nägi oma beebit vaid kaks-kolm sekundit. Ta kandis teda kaheksa kuud, aga ei saanud teda korrakski süles hoida.» 

Josh ütles, et ta ja tema naine vältisid sulgemise ajal pubisid ja restorane, kandsid järjekindlalt näomaske ning töötasid kodus. 

Vaatamata ettevaatusabinõudele nakatus paar viirusega ja Samantha oli siis juba lapseootel. Kahjuks halvenes tema seisund ja ta toimetati kiiresti Derry Altnagelvini piirkonna haiglasse.

Samantha pidas tugevat võitlust, kuid suri pärast sünnitust. Temast jäi maha abikaasa ja neli last. John räägib oma lugu seetõttu, et juhtida inimeste tähelepanu vaktsineerimise vajadusele. Mees ütleb, et kui kasvõi üks inimene seda lugu lugedes ennast vaktsineerib, on see suur asi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles