Naine, kellel katkes järjest 11 rasedust, kasvatab nüüd kümmet last

Triin Palmipuu
, Sõbranna.ee reporter-toimetaja
Copy

New Yorgist pärit Alicia ja Joshua Dougherty üritasid üheksa aastat lapsevanemateks saada, kuid kaugelearenenud endometrioosi tõttu oli Alicial 11 raseduse katkemist. Arstid soovitasid neil raseduse mõttest loobuda ja adopteerimist kaaluda, kuid paar ei loobunud oma unistusest ega heitnud meelt. 

2010. aastal otsustasid Alicia ja Joshua adopteerida Lõuna-Dakotast 4-aastase poisi, Alexi. Laps, kes oli aastaid oodanud võimalust lastekodust lahkuda, oli uues kodus väga õnnelik. "Ta jooksis oma tuppa ja oli nii rõõmus, et kutsus meid kohe emaks ja isaks," meenutab Alicia. "Olime Alexiga rahul ja õnnelikud, kuid meie süda polnud siiski päris rahul. Me unistasime siiski suurest perest, aga ei teadnud, kust alustada ja mida teha."  

Ja siis juhtus ime: vaid kuus päeva hiljem, kui Alex nende juurde kolis, sai Alicia teada, et on beebiootel. Esimest korda suutis ta raseduse tähtaja lõpuni kanda. Nii ilmus perekonda esimene tüdruk nimega Zoe. Alicia ja Joshua tahtsid alati palju lapsi saada ja varsti pärast tütre sündi rasestus Alicia ning sündis James. Ja veel üks täiuslik rasedus, mis lõppes poja Dashi sünniga. Aasta hiljem ühinesid perega kaksikud Jordan ja Jason. Alguses andis paar poistele ajutise eestkoste, kuid kolm aastat hiljem jõudis lapsendamisprotsess lõpuni. Peaaegu kohe pärast seda jäi Alicia uuesti rasedaks ja sai Bodie-nimelise poisi emaks, kes on praeguseks 2-aaastane. Kui on seitse last, võiks olla juba kümme! Bodie järel tulid perre 12-aastane Patrick, 10-aastane Bree ning sündis tütar Harley.  

Paljulapselise ema sõnul pole elu kümne lapsega lihtne. Tavaline pereauto tuli vahetada 15-kohalise mikrobussi vastu. Hommikuti tuleb ärgata juba kell viis ja valmistatavad toidukogused on nagu söödaks tervet armeed. Majas valitseb pidevalt segadus ja kaos, aga Alicia on  õnnelikum kui kunagi varem. Aastaid elas ta lootuses vähemalt üks kord sünnitada, aga nüüd on ta kümne imelise lapse ema, kes kõik on talle meeletult kallid.

Pöörase päevarutiiniga harjunud ameeriklased on valmis avama oma kodu uksed veel mõnele vanematetaa jäänud lapsele.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles