Kasulikud nipid kodu sisustuse uuendamisel

Copy
Foto: nostrahome.ee

Kui tihti peaks kodu sisustust värskendama

Reeglit selle kohta, kui tihti on vaja või kui tihti peaks kodu sisustust uuendama ei ole. Enamik inimesi teeb seda ilmselt tunde järgi. Kui inimene tunneb, et kodune miljöö on juba väsinud ilmega või tundub sisustus äkitselt täiesti tüütu, siis on sobiv aeg mõelda kodu sisustuse uuendamisele. Esimene suurepärane nipp, mida igaüks võiks kodus sisustamise uuendamisel kasutada on koduste majapidamises kasutatavate tekstiilide uuendamine või välja vahetamine. Selleks on kaks võimalust, kas nii-öelda uuendada vanu, olemasolevaid tekstiile, lisades tikandeid või õmmeldes juurde 3D lilli. Aga kui vanad voodipesud ja saunalinad on juba täiesti vanad, siis on mõistlik vahetada need lihtsalt uute ja värskete vastu. Koduste tekstiilide uuendamisel on perenaisele abiks e-pood Nostra suurepärane kaubavalik.

Kodu sisustuse uuendamine ei vaja alati remonti

Kodu on kahtlemata iga inimese jaoks üks olulisemaid ja hindamatuid asju elus. Noorena on tihti iga inimese unistuste nimekirja tipus oma kodu rajamine koos selle sisustamisega. Kui on juba olemas oma kodu, siis tihtipeale tekib seal vajadus remondi järele. Igas kodus on suur hulk erinevaid ruume, mis kõik leiavad erinevat kasutamist ning sellest tulenevalt tekib tubades ka väga erinev kulumine. Näiteks köök, elutuba, väikelaste toad ja esik on sellised ruumid, mis igas majapidamises leiavad suurt kasutust ning tänu sellele vajavad ja ilmselt tihedamini remonti või siis sisustuse uuendamist. Magamistoad ja vanemas eas laste toad ei saa nii suure koormuse osaliseks, kuna seal enamjaolt puhatakse.

Kas kodus sisustuse uuendamine on kulukas

Tihti arvatakse, et kodu sisustuse uuendamine toob kaasa suure ja mahuka remondi ja veel suurema arve teostatud remonditööde eest, mis tekitab pere eelarvesse ebameeldiva suure augu. Käesolevas artiklis on välja toodud mõned kasulikud nipid, kuidas kodu sisustust uuendada. Teine kasulik nipp, mida proovida soovitame on olemasoleva mööbli värskendamine või sellele mõne vahva detaili lisamine, muutes selle välimuse värskemaks. Näiteks kui elutoas oleva kummuti nurgad oma kaotanud oma värvikihi, värv on ebaühtlane või pleekinud, siis poest uue värvipurgi, kindapaari ja pintsli ostmine ei ole tohutult kulukas ettevõtmine. Kuid mööbli uuendamine värske värvi või muude põnevate detailidega on suurepärane nipp kodus sisustuse uuendamisel võrdlemisi odava raha eest.

Foto: nostrahome.ee

Kuidas kodu sisustuse uuendamisel säästa

Kui kodu sisustamise uuendamisel suuri summasid kulutada ei soovi ja uut mööblit osta pole plaanis, siis on suurepärane võimalus katsetada, kuidas mõjutab erinevate kodutekstiilide uuendamine kodu sisustust. Näiteks elutoa diivanile saab osta selle kujunduse ja värvidega sobivaid diivanipatju või pehme pleedi. Saabuval sügisel on pehme, soe ja ilusat värvi pleed parim aksessuaar elutoas ning ühtlasi aitab see ka anda juurde vajalikku värskendust kodu sisustusele. Patjade valimisel võib olla läheneda mänguliselt ja valida erksates toonides või huvitava kujuga, mis on diivaniga erinevat närvi. Sel moel õnnestub luua huvitav kontrast ja võib kindel olla, et see vahva uuendus ei jää märkamata ühelgi külalisel.

Ole loov ja avatud mõtlemisega

Tegelikkuses on kodu sisustuse uuendamiseks tohutult võimalusi ning eelpool mainitud olemasoleva mööbli ja olemasolevate kodutekstiilide värskendamise võimalus on vaid üks paljudest. Kuid kuna tegemist on kindlasti ühe kõige soodsama võimalusega kodu sisustuse värskendamiseks , siis tuleks selle ettevõtmise juures olla loov ja avatud mõtlemisega. Sel moel õnnestub kahtlemata igale vanale luitunud mööblile uus ja ilus elu sisse puhuda ning ei maksa üllatuda, kui külalised küsivad, kas oled uut mööblit soetanud.

Copy
Tagasi üles