Kumb peaks kohtingu eest maksma?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohting. Foto on illustratiivne.
Kohting. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Tänapäeval, mil üha sagedamini räägitakse meeste ja naiste võrdsusest, hakkavad ka kohtingureeglid muutuma. Sageli kutsuvad naised mehi välja ning restoranideski makstakse arve pooleks. Kuigi võrdsus on tore, tekitab see ka palju küsimusi, kirjutas healthyandbeloved.com.

Kes siis kohtingul ikkagi maksma peaks? Rääkides mehe vaatevinklist, siis enamik ajast on nad valmis maksma kogu kohtinguarve. Eriti veel, kui tegemist on esimese kohtinguga ning teineteist palju ei tunta. Samuti arvavad nad, et kui nad pakuvad arve maksmist, siis paistavad nad konservatiivsed ja vanamoelised naiste jaoks.

Naised seevastu jaotuvad üldjuhul kahte gruppi – ühed, kes võtavad meeste maksmist iseenesest mõistetavana ja teised, kes arvavad, et nad on meestega võrdsed ja igaüks peaks enda eest ise maksma. Siiski ei soovitata meestel lasta mitte kunagi naistel kogu arve maksta, olgu naine nii liberaalne kui tahes!

Esimestel kohtingutel...

Ideaalis peaks vähemalt esimestel kohtingutel arve maksma mees, kui naine just jõuliselt selle poolitamist ei nõua. Kui mees kannab kulude eest hoolt, siis näitab ta sellega ennast vastutava ja hoolivana. Need on ka omadused, mida naised tavaliselt meeste juures hindavad. Seepärast ongi kuldreegel, et esimesel kahel kuul maksab kohtingute eest noormees. Kui aga naine kutsub mehe välja, siis on vastuvõetav, kui tema kogu arve maksab. Siiski peaks isegi sellisel juhul mees pakkuma välja, et maksab ise.

Juba pikemalt suhtes olles...

Küsimus maksmise kohta on juba pikemat aega suhtes olnud inimestel tavaliselt lahendatud – see peaks olema jaotunud võrdselt. Kui te elate koos, siis kõik kodused kulud peaksid olema võrdselt poolitatud. Kulude võrdne jaotus on eriti tähtis, kui mõlemad teenivad enam-vähem sama palju. Kui üks partneritest teenib märkimisväärselt vähem, siis võib ka kulutused proportsionaalselt ümber jaotada.

Erilistel sündmustel...

Kui tegemist on näiteks pulma-aastapäevaga, naise sünnipäevaga või puhkusega, siis taas peaksid mehed maksma. Sellega näitavad nad, et austavad ja hindavad oma naist ning on valmis tema heaoluks tegema kõik. Kui tegemist on aga mehe sünnipäevaga, siis kohtamise etikett näeb ette naise kukru tühjendamist ja mehele teada andmist, et ka tema hoolib ja hindab meest.
 

Siiski pole antud teemas sajaprotsendiliselt õigeid ja valesid vastuseid. Mõned naised on veendunud, et mehed ei pea nende eest maksma, teised ei suudaks ise maksmist aga ettegi kujutada. Samuti võivad ka mehed hakata halvasti arvama naistest, kes kunagi ise ei maksa. Pidev võitlus selle üle, kes rahakotti paotab, võib lõpuks muutuda tüütuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles