Hindud nõuavad Estonialt potentsiaalselt rassistliku lavastuse mängukavast eemaldamist (19)

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Rahvusooper Estonia, Eesti Rahvusballett, Eesti Kontsert, ERSO, Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Hortus Musicus esinesid 2013. aastal Estonia Teatrilaadal, kus lisaks kontserditele oli võimalus näha balletiproove, koguda autogramme, mängida malet, näha fotonäitust kaevuritest, osta kostüüme, plaate jm. Pildil on hetk laadapäevalt. Rahvusballeti etteasted - Hindude tants balletist "Bajadeer"
Rahvusooper Estonia, Eesti Rahvusballett, Eesti Kontsert, ERSO, Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Hortus Musicus esinesid 2013. aastal Estonia Teatrilaadal, kus lisaks kontserditele oli võimalus näha balletiproove, koguda autogramme, mängida malet, näha fotonäitust kaevuritest, osta kostüüme, plaate jm. Pildil on hetk laadapäevalt. Rahvusballeti etteasted - Hindude tants balletist "Bajadeer" Foto: Peeter Langovits/Postimees

Rahvusooper Estonia repertuaaris on ballett «Bajadeer», mida mängitakse 9. aprillist kuni tuleva aasta 11. juunini. Hindud aga tunnevad, et see lavastus trivialiseerib idamaade religiooni ja teisi traditsioone ning usuvad, et Estonia peaks «Bajadeeri» lavalt maha võtma.

Hindude esindaja Rajan Zed ütles eilses avalduses, et maksumaksja rahast elatuv Eesti rahvusooper ei tohiks hingetult omastada teiste kultuuride traditsioone ja kontseptsioone, seejuures terveid kogukondi mõnitades.

Rajan Zed
Rajan Zed Foto: Universal Society of Hinduism
Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles