Europol konfiskeeris rohkem kui 16 miljoni euro väärtuses riideid

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Politseiametnik Hispaania-Prantsusmaa piiril La Jonquera linnas. Pilt on illustratiivne
Politseiametnik Hispaania-Prantsusmaa piiril La Jonquera linnas. Pilt on illustratiivne Foto: NACHO DOCE/Scanpix

Europol andis teada, et Hispaania ja Portugali politseijõud koostöös teiste võimuorganitega võtsid sihikule organiseeritud kuritegeliku grupeeringu, kes tootsid ja eksportisid võltsitud rõivaid ja luksuskaupu.

Hispaania Guardia Civil, Portugali Guarda Nacional Republicana, toidu- ja majandusturvalisuse amet (ASAE) koostöös Europoliga tabasid jõugu liikmed ning neil õnnestus konfiskeerida väga suurel hulgal kaupa.

21. juulil toimunud operatsiooni käigus otsiti läbi 13 asukohta ning vahistati kaheksa kahtlusalust. Ametivõimudele anti teada veel 33 kahtlusaluse nimi.

Läbiotsimiste käigus leiti rohkem kui 60 000 võltsitud eset, mille koguväärtus usaldus 16,5 miljoni euroni. Nende hulgas oli nii riideid, nahast aksessuaare kui ka kingi. Leiti 212 kilo erinevate brändide metallsilte ja umbes 24 000 eurot sularaha, printimisplaate, elektroonilist varustust ja dokumente.

Uurimine algas juba 2019. aastal, kui brändide esindaja avalduse tegi. Nimelt olid nad märganud Hispaania linnades La Jonquera ja Els Límits müügil võltsitud brändikaupu. Need linnad asuvad väga lähedal Prantsuse-Hispaania piirile.

Guardia Civil avastaski, et tegevuse taga on organiseeritud kuritegelik grupeering. Kahtlusalused importisid müügivalmis kaupa Portugalist, kus seda toodeti. Samuti ostsid nad kokku mitte-brändikaupu Hiinast, millele hiljem brändisildid külge pandi. Näiteks kinnitati vöörihmadele ja käekottidele brändide metallsilte, siis aga saadeti need ehtsate pähe kohalikesse poodidesse müügile.

Uurimist toetas Europol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles