IMELAPS Üheksa-aastane Moskva tüdruk astus ülikooli

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Mai 2021. Kaks tütarlast Moskva riikliku ülikooli ees.
Mai 2021. Kaks tütarlast Moskva riikliku ülikooli ees. Foto: ALEXANDER NEMENOV/Scanpix

Alissa Tepljakova on vaid üheksa-aastane, kuid läbis edukalt Moskva ülikooli sisseastumiskatsed.

Moskva ülikool on üks Venemaa juhtivamaid kõrgkoole. Tepljakova, kes ka elab Moskvas, läbis edukalt M. V. Lomonossovi nimelise Moskva riikliku ülikooli sisseastumiskatsed. Asjast andis avalikkusele teada kooli rektor Viktor Sadovnitš.

Sadovnitši sõnul on ülikoolis ette tulnud juhtumeid, kui sisse astuvad 14-15-aastased noored, kuid Tepljakova juhtum on erakordne. Ta viitas ka spetsialistide manitsusele, et nii noor laps on alles väljakujunemiseas ning teda tuleks kindlasti koolis erinevalt juhendada.

Rektor ütles, et ta ei tea, mis punktisumma Tepljakova sai või kas ta vestlusvoorust läbi pääseb. «Nüüd algab võistluslik protseduur,» selgitas Sadovnitš, et katsed alles käivad ja järgmine voor on tulekul.

Kui tüdruk ülikooli võetakse, siis tõenäoliselt hakkab teda juhendama õpetaja-psühholoog, et ülikool Tepljakovale võimalikult meeldivaks ja mugavaks teha, kirjutab RIA Novosti.

Tepljakova lõpetas keskkooli kaheksa-aastaselt. Ta tegi edukalt ära vene keele, matemaatika, bioloogia ja informaatika riigieksamid. Pärast seda otsustas tüdruk, et tahab Moskva ülikoolis edasi õppida psühholoogiat. Ülikool lubaski ta sisseastumiskatsetele ning on valmis tüdrukut vastu võtma, kui ta pingele vastu peab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles