Romantika Cannes'i festivalilt: draamas «Puhas kirg» armub üksikema Moskva hurmurisse

Spekter
Copy
Draama «Puhas kirg» peaosas on prantsuse näitleja Laetitia Dosch.
Draama «Puhas kirg» peaosas on prantsuse näitleja Laetitia Dosch. Foto: Filmikaader / Arno Saar/Õhtuleht

Sel nädalal kinodesse jõudev prantsuse film «Puhas kirg» (Simple Passion) toob ekraanile iroonilise huumoriga kireloo. 

 

Liibanoni režissööri Danielle Arbidi uusim, mullu Cannes'i filmifestivali programmi valitud ehtprantslaslik linalugu jutustab Pariisis elavast üksikemast, kes armub vene diplomaati. Neil tekib kirglik ja sõltuvust tekitav (vähemalt ühelt poolt) suhe, kuigi pealtnäha pole armastajatel midagi ühist. Nagu kangelanna isegi ütleb, siis meeldivad mehele «uhked riided, kallid autod, labased Ameerika filmid ja Putin».

Naispeaosas on 40-aastane Laetitia Dosch, kes kogus kodumaal tuntust oma rolliga 2017. aasta draamakomöödias «Noor naine» («Jeune Femme»), kandideerides prantslaste Oscarile ehk Cézarile ning võites Lumiere'i auhindade tõusva tähe auhinna. Tolleski filmis mängis Dosch omadega pahuksis noort pariisitari.

Meespeaosas aga astub üles 31-aastane Sergei Polunin, Ukraina päritolu tuntud skandaalne profibaleriin, keda teab kinopublik filmidest «Mõrv Idaekspressis» ja «Punane varblane». Popkultuuris on Polunin kuulus ka kui tantsija Hozieri hittloo «Take Me To Church» alternatiivsest muusikavideost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles