Parimatest parimad: selgus lennufirmade koorekiht

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Qatar Airways lennusaatjad
Qatar Airways lennusaatjad Foto: Fabrizio Bensch/Scanpix

Airlineratings.com kuulutas välja, millised lennufirmad saavad aastal 2021 nende Airline Excellence'i nime kandvad auhinnad.

Veebilehe toimetajad on selles vallas ühed maailma kogenumad ja vaatavad pingerea järjestamisel hoolikalt, et teeninduse tase oleks järjepidevalt kõrge. Rolli mängivad ka innovatsioon ja teenindajate suhtlemisoskus.

«Me oleme keskendunud liidrirollidele ja lennufirmadele, kes teevad uuendusi, et reisijate kogemuses oleks tunda tõelist erinevust,» ütles airlineraitings.com-i peatoimetaja Geoffrey Thomas. «Hinnangut andes tugineme ka oma lugejate tagasisidele.»

Et jõuda esi-kahekümnesse, peab lennufirma olema saanud vähemalt seitsmepunktise turvahinnangu ja tooma reisijate mugavuse tagamiseks mängu tõelise uuenduslikkuse.

Esimesele kohale tõusis Qatar Airways, kuna nende salong on tõeliselt innovaatiline, samuti on heal tasemel teenindus. Arvesse võeti ka otsustavust ja pühendumust jätkata tööd Covidi pandeemia ajal, sealjuures oli see esimene lennufirma, kes võttis kasutusele Covidi turvapassi.

Qatar Airwaysi esimese klassi toolid lennukis Airbus A380.
Qatar Airwaysi esimese klassi toolid lennukis Airbus A380. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/Scanpix

Teisele kohale jäi Air New Zealand, ka siin märgiti ära pidev innovatsioon ja juhtpositsioon omasuguste seas. Kolmandal kohal on Singapore Airlines, kelle puhul toodi lisaks uuenduslikkusele välja õhus pakutava kauba mitmekülgsus. Auhinna võitsid nad ka parima esimese klassi kategoorias. Neljandale kohale jäi Qantas oma turvalisuse ja rahaasjade tõttu. Ka parima lounge’i ja kodumaise teeninduse kategoorias tulid auhinnad Qantasele. Viiendale kohale ronis Emirates, kuigi nad on alati olnud ühed parimad. Uudisena pakuvad nad nüüd premium economy klassi.

Esiviisikule järgnesid Cathay Pacific, Virgin Atlantic, United Airlines, EVA Air, British Airways, Lufthansa, ANA, Finnair, Japan Air Lines, KLM, Hawaiian Airlines, Alaska Airlines, Virgin Australia, Delta Air Lines ja Etihad Airways.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles